NEWS

U Vižinadi četverodnevni program povodom Dana oslobođenja i 1. svibnja

2023-04-28_13h34_16
28.04.2023. 13:35; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vižinadi četverodnevni program povodom Dana oslobođenja i 1. svibnja

I ove godine prigodno ćemo proslaviti 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, a predviđen je četverodnevni program koji započinje već u petak 28. travnja 2023. obilježavanjem Dana oslobođenja i polaganjem cvijeća na spomenik palih boraca u Vižinadi.

Istog dana u 18 sati održat će se sveta misa u crkvi Sveti Vital na Ritošinom Brigu. Subota 29. travnja bit će u znaku vinske avanture Viva Vino wine &walk kroz vinograde Vižinade, pa će po završetku šetnje sudionika od 16 do 20 sati u Studiju Sonda biti upriličen završni party Viva Vino na koji su svi dobrodošli. Za zabavu će se pobrinuti Duo Insieme, a bit će tu i bogata gastro ponuda te najbolja vina s područja Vižinade.

U nedjelju 30. svibnja obilježavamo Međunarodni praznik rada feštom u Ferencima koja starta u 20 sati. Ponedjeljak 01, svibnja bit će sadržajan i bogat od ranog jutra, s obzirom da će se već u 6 sati u Vižinadi zaoriti budnica u izvedbi Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada. Brass Band će sa svojom budnicom do 14 sati obilaziti sva sela na području Općine Vižinada, a u međuvremenu će se odvijati raznovrstan program. U 9.30 sati na streljani kod Lovačkog doma Vižinada članovi Lovačke udruge Fazan organiziraju gađanje glinenih golubova (događanje zatvorenog tipa), a već u 10 sati vas pozivamo da dođete i navijate (ili sudjelujete) na dva sportska događanja – prijateljskoj nogometnoj utakmici Nogometnog kluba Vižinada i boćarskom turniru Boćarskog kluba Vižinada koji će se održati na boćalištu u Vižinadi. Pravo sudjelovanja na boćarskom turniru imaju stanovnici Općine Vižinada.

Slijedi odličan dio programa rezerviran za djecu, a riječ je o prvomajskim dječjim igrama bez granica u 11.30 sati na nogometnom igralištu, u organizaciji Kickboxing kluba Zeus. U slučaju kiše igre će se održati u Domu kulture. Već u 12.30 sati okupit ćemo se svi jer slijedi druženje građana u Lovačkom domu uz zajednički ručak, dok će se dan zaokružiti turnirom u briškuli i trešeti u 14 sati u Cafe baru Parenzana. Kao i u slučaju boćanja, pravo sudjelovanja imaju stanovnici Općine Vižinada.

Vjerujemo da ćete u ovom bogatom programu naći obilje zanimljivih događanja, pa vas pozivamo da nam se pridružite te da kroz četiri dana obilježimo svima vrlo važan Međunarodni praznik rada.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email