NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U VALBANDONU PROGLAŠENI NAJBOLJI PLIVAČI ISTARSKE ŽUPANIJE ZA PROŠLU SEZONU

27.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / U VALBANDONU PROGLAŠENI NAJBOLJI PLIVAČI ISTARSKE ŽUPANIJE ZA PROŠLU SEZONU
731GO128925.jpg

Rezultati daleko iznad uvjeta

U subotu su na bazenu u Valbandonu, u sklopu plivačkog prvenstva Istarske županije, nagrađeni najbolji u protekloj, 2005. godini u organizaciji Plivačkog saveza Istarske županije. Vrlo uspješna lanjska sezona u kojoj su istarski plivači donijeli velik broj medalja s državnih prvenstava u svim kategorijama, rezultirala je i jakom konkurencijom u većini kategorija. Na kraju je pulska »Arena« ponijela najviše, šest nagrada za najbolje plivače i nagradu za najboljeg trenera koju je dobio Svetoslav Bobev. »Puli« su pripale četiri nagrade, sve u najmlađim kategorijama čime je nagrađen njihov dobar rad s najmlađima, dok su rovinjskom »Delfinu« pripale dvije nagrade. Posebne nagrade dobili su plivač pulske »Arene« Massimo Božić za postavljanje hrvatskog kadetskog rekorda u disciplini 50 leđno (29.65) te Anđelo Iskra iz Rovinja, dugogodišnji sportski radnik koji je u plivanju proveo više od 40 godina. Najbolji rezultat u prošloj godini ostvarila je Sara Ambruš iz pulske »Arene« koja je 50 leđno isplivala za 31.11 sekundi i time dobila najviše, 760 bodova.

Nastavljen uzlazni trend

– Kao što se vidi iz brojnih medalja koje su lani osvojili istarski plivači i plivačice, te nastupi u reprezentaciji Hrvatske koje su ostvarili naši najbolji plivači, nastavljen je uzlazni trend u plivanju na poluotoku – rekao je Milan Žužić, predsjednik Plivačkog saveza Istarske županije. – Perjanice su lani bile Sara Ambruš, Matea Peteh i Tamara Beber, ali je nastavljen i trend odlazaka naših plivača iz istarskih klubova. Tako od ove sezone Matea Peteh pliva za riječko »Primorje EB«, a Silvio Japundžić za zagrebačku »Mladost«. Posljednja državna prvenstva, ona u zimskim bazenima, pokazala su da naši plivači i dalje osvajaju medalje u svojim kategorijama i s te strane imamo razloga za optimizam.

Ono što je ostalo visjeti u zraku nudi tamniju stranu plivanja u Istri.

Tamnija strana

– Već smo polako svima dosadili govoreći o problemima s kojima se istarski klubovi stalno suočavaju po pitanju bazena, ali sad stanje postaje dramatično. Mi »Poreču« smo cijelu zimu bez bazena, otkad je zatvoren bazen u hotelu »Pical« za koji se ne zna kad će u adaptaciju. Snalazimo se kako znamo. Jednom tjedno vozim naše najbolje plivače u bazen u Kopar, a ostale dane imamo suhe treninge. Škola plivanja je u nešto povoljnijem položaju, oni treniraju u malom bazenu. Sad je slično i s rovinjskim »Delfinom«. Oni zimi treniraju u bazenu hotela »Montauro« koji bi se, prema najavama, na jesen trebao rušiti. Jasno je što to znači za rovinjski klub. U Puli klubovi rade u neuvjetnom bazenu, treniraju ovdje u Valbandonu u bazenu s četiri staze. Stoga svi ovi rezultati imaju još veću težinu kad se zna u kakvim uvjetima ta djeca treniraju. Mi smo kao delegacija PSIŽ-a bili i kod župana Jakovčića, upoznali smo ga s našim problemima vezanim za bazene i dobili smo obećanje da će se pulski bazen uskoro graditi. Nadam se da će se to stvarno dogoditi, jer nam bez obzira na ove odlične rezultate prijeti crna perspektiva, zbog nedostatka bazena već nam se smanjuje broj plivača u klubovima – zaključio je Milan Žužić

Najbolji istarski plivači za 2005. godinu

Najbolji plivači Istarske županije po kategorijama, senior: Darko Derkuća (Arena); seniorka: Matea Milovan (Arena); junior: Omer Gerzić (Arena); juniorka: Sara Ambruš (Arena); mlađi junior: Silvio Japundžić (Arena – Mladost); mlađa juniorka: Matea Peteh (Delfin – Primorje EB); kadet: Massimo Božić (Arena); kadetkinja: Katja Žufić (Delfin); mlađi kadet: David Bulić (Pula); mlađa kadetkinja: Tea Miloš (Pula); početnik: Kristijan Nikolić (Pula); početnica: Stefani Valković (Pula).

Najbolji trener: Svetoslav Bobev (Arena); najbolji rezultat: Sara Ambruš (Arena).

Posebne nagrade: Massimo Božić (Arena); Anđelo Iskra (Delfin).

R. Car, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email