NEWS

U utorak 21.09. na Trgu slobode obilježavanje Svjetskog dana Sunca – predavanja, likovne radionice i konzultacije kako pravilno izlagati kožu suncu

PRIJATEL SUNCU plakat B2
19.09.2021. 10:54; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U utorak 21.09. na Trgu slobode obilježavanje Svjetskog dana Sunca – predavanja, likovne radionice i konzultacije kako pravilno izlagati kožu suncu
U utorak, 21.09.2021. na Trgu slobode u Poreču, s početkom u 10.30 sati održat će se obilježavanje Svjetskog dana Sunca. Svi građani i građanke pozvani su da se pridruže ovom obilježavanju, a u sklopu programa održat će se seminar o prevenciji malignih bolesti kože koji će održati liječnik specijalist dermatologije, predavanje o prehrani i pripremi kože za sunce o kojem će govoriti magistar nutricionizma, a održat će se i besplatne konzultacije s dermatologom. Za djecu bit će organizirano likovno natjecanje koje će voditi će dva likovna terapeuta, a aktivnost je zamišljena kao edukativno-kreativna radionica za djecu na kojoj će mališani naučiti kako štiti kožu od sunca. Predviđena je i nagrada u obliku paketa zaštitnih proizvoda za sunce. Sve će glazbom začiniti porečki sastav Rezime Acoustic Trio.
 
Za vrijeme besplatnih, individualnih konzultacija građana s dermatologom vršit će se pregledi dermatoskopom, a ukoliko građani žele detaljnije savjetovanje, odmah će se na Trgu moći predbilježiti za jedan od termina savjetovanja u svom mjesnom odboru u okviru uspostavljenog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože Grada Poreča-Parenzo koji s radom započinje već krajem ovog mjeseca.
 
Događanje se održava u sklopu projekta Prijatelj Suncu, a cilj je osvještavanje građana o pravilnom ponašanju na suncu, o štetnim posljedicama pretjeranog izlaganja UV zračenju na zdravlje, važnosti samopregleda madeža i pregleda dermatologa. Projekt “Prijatelj Suncu” provodi se zajedno s partnerom Općinom Malinska-Dubašnica, s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Poreča i Malinske. Manifestaciju u Poreču organizira Grad Poreč-Parenzo, a program događanja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
Print Friendly, PDF & Email