NEWS
HALF MARATON S

U Umagu u centru grada održano Prvenstvo Hrvatske u Padelu

Drzavno prvenstvo u padelu (1)
01.05.2023. 23:16; ; Početna / Sport i rekreacija / U Umagu u centru grada održano Prvenstvo Hrvatske u Padelu

Prepuni umaški trg i fantastični završni mečevi obilježili su Prvenstvo Hrvatske u padelu, titule najboljih osvojili su domaći igrači! 

Spektakularnim finalnim mečevima na prekrasno ispunjenom Trgu 1. svibnja u Umagu je završeno drugo Prvenstvo Hrvatske u padelu na otvorenom. Povijesni dani za hrvatski padel, koji je prvi puta „došao među ljude“ prvenstvom čija je završnica igrana na privremeno postavljenom, najmodernijem i najatraktivnijem terenu današnjice, tzv. Infinity Courtu tvrtke Jubo Padel, završili su pobjedama lokalnih padel snaga.

U ženskoj konkurenciji naslov su osvojile Umažanka Maja Pribanović i Porečanka Tereza Mrdeža, bivša 150. tenisačica svijeta. One su u finalnom meču svladale par Nataša Koraca/Martina Klimić 6-3, 6-4 i time postale prve prvakinje Hrvatske na otvorenom.

Vrhunac trodnevnih događanja na Trgu 1. svibnja i Umag Padel Centru bio je muški finale, u kojem je naslov također otišao u domaće ruke. Bivši peti junior svijeta u tenisu, Umažanin Luka Belić, i njegov zagrebački partner Roko Glasnović u svojevrsnom su hrvatskom padel klasiku svladali prve nositelje i vječne suparnike, Zagrepčane Borana Poljančića i Arthura Vašarevića rezultatom 7-6(12), 7-5. Čak su i napeti polufinalni mečevi, u kojima su Belić i Glasnović svladali iskusne Zagrepčane Tomislava Hadžića i Gorana Vujakliju 6-3, 6-7(3), 6-4, a Poljančić i Vašarević svoje sugrađanine Matiju Selaka i Karla Suevicha 7-5, 6-4, pokazali koliko hrvatska padel scena napreduje.

Prekrasan vikend u Umagu imat će nemjerljiv značaj za razvoj hrvatskog padela. U tri dana u Umag Padel Centru i na ovom prekrasnom terenu na Trgu 1. svibnja pokazali smo koliko padel može biti atraktivan i kako se dobro može uklopiti u urbane sredine. Mi smo jedan od prvih europskih padel saveza koji je organizirao prvenstvo države na jednom gradskom trgu, izjavio je predsjednik Hrvatskog padel saveza Tomislav Margeta i dodao:

Velika zahvala ide Gradu Umagu, bez kojeg se ovakav spektakl sigurno ne bi dogodio, kao i našim partnerima iz španjolske tvrtke Jubo Padel, koji su u Umag doveli ovaj prekrasni teren, ali i dva profesionalca koji su subotnjom ekshibicijom demonstrirali kako naš sport izgleda na najvišoj razini. Ovo je tek početak popularizacije padela u Hrvatskoj i nadam se da ćemo se vidjeti na istom mjestu i dogodine.“

Uz natjecateljski dio, u kojem je sudjelovalo preko 60 igrača, te egzibicijske mečeve profesionalaca i najboljih hrvatskih igrača, umaški vikend obilježili su brojni posjetitelji na gradskom trgu, koji su se i sami okušali u padelu. S obzirom da je među njima dominirala najmlađa generacija, kojoj je ovo uglavnom bio prvi doticaj s jednim od najbrže rastućih sportova u svijetu, nema dileme da će događaji poput ovoga podići padel na ovim prostorima na sasvim novu razinu.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email