U Umagu otvorena tržnica u zatvorenom prostoru

Foto_52408
30.03.2020. 18:45; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Umagu otvorena tržnica u zatvorenom prostoru

Pretposljednjeg dana u mjesecu ožujku, prvog dana u tjednu, prema prognozama članova Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, moguće i najkritičnijeg u borbi protiv koronavirusa, u Umagu je učinjen iskorak u čuvanju zdravlja Umažana omogućivši im snabdijevanje povrćem, voćem i drugim zelenim proizvodima u kontroliranim higijenskim uvjetima zatvorenog prostora.

Nakon što je zbog napada korona virusa Umaška tržnica bila zatvorena gradska uprava pozvala je OPG-ovce s prostora Umaga na suradnju ponudivši m «poslovanje» u zatvorenoj tržnici, otvorenoj u predvorju umaškog kina i kazališta.

Prema informacijama šefice umaške Agencije Festum, Larise Gašperini, ponudu za otvaranje zatvorene tržnice prvi su prihvatili OPG Brozić iz Petrovije i OPG Kozlović iz Murina. Grad je u kontaktu i sa još nekoliko OPG-a s prostora Umaga a o njihovom odazivu ovisit će i raspored njihovog poslovanja u «novoj» tržnici Umaga koja će svakodnevno, osim nedjelje, biti otvorena od 8 do 13 sati.

Ulazak u «zatvorenu tržnicu», koja će se po završetku radnog dana obavezno dezinficirati, pod posebnim je režimom. Osim obaveznog «pranja» ruku sredstvom za dezinfekciju prije ulaska u tržnicu, kupnju domaćeg voća, povrća i drugih vrtnih «proizvoda» u istom trenutku moći će obavljati samo dvije osobe, poštujući obavezu razmaka između njih od dva metra.

(iV)

Print Friendly, PDF & Email