NEWS
Ljeto u Funtani

U turističkom naselju Plava Laguna (Plava Resort) zasađena sekvoja kao drvo prijateljstva

Roman i Judith Kania
04.06.2021. 13:35; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U turističkom naselju Plava Laguna (Plava Resort) zasađena sekvoja kao drvo prijateljstva

U Plava Resortu, u apartmanskom naselju Bellevue zasađeno je Drvo prijateljstva. Dugogodišnji gost Roman  Kania iz Njemačke je u znak zahvale za sve dobre godine koje je proveo u Plavoj Laguni odlučio pokloniti stablo sekvoje. Obitelj Kania u Plavu Lagunu dolazi od 1979. godine, dakle pune 42 godine, i za vrijeme rata i, kako sam kaže za vrijeme korone.  

Stabla sekvoje su najveća stabla u Sjevernoj Americi i druga po veličini stabla na svijetu. S obzirom da sekvoja neće rasti iz reznica, obitelj je sekvoju sama uzgojila iz sjemena koje im je sin donio iz SAD, a trenutno ima 10 godina i 70 cm. Ovakva stabla znaju živjeti tisućama godina. 

„Razlog zašto smo poklonili ovo stablo sekvoje je jer su nam Poreč i Plava Laguna više od 40 godina omogućavali boravak u prekrasnoj okolini uz dobar servis i sjajne ljude. Mi smo to dobili od Plave Lagune pa smo odlučili se na ovaj način simbolički zahvaliti. Kada nas više ne bude, naši prijatelji i potomstvo moći će ovdje pronaći ovo stablo sekvoje kao podsjetnik na nas i na lijepe dane koje smo ovdje proveli, istaknuo je Roman Kania.
„Gost koji se vraća je najbolji kompliment. Sa 19 odnosno 17 godina došli smo u Plavu Lagunu prvi puta. Tada se nešto ukorijenilo u našim srcima – a to je čežnja za Istru, Poreč i Plavu Lagunu. Na početku smo dolazili sami, pa s roditeljima i prijateljima, zatim s djecom, a evo danas je i unuk od 10 mjeseci posjetio Bellevue“, istaknuo je Roman.

„Zahvaljujemo na lijepoj gesti. Vjerujemo da će ovdje na Bellevue –u biti plodno tlo i dom za ovo drvo prijateljstva, kao što su se brojna prijateljstva gradila i stvarala između Plave Lagune i naših dugogodišnjih partnera i gostiju“, poručio je direktor Bellevue-a Gianfranko Marušić, koji je gospodinu Romanu uručio prigodne darove.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email