NEWS
HALF MARATON S

U travnju privremena obustava ribolova za koće

Ribarica-koća
26.03.2021. 10:41; ; Početna / Gospodarstvo / U travnju privremena obustava ribolova za koće
S obzirom da još nije donesena Uredba EU o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, ministrica poljoprivrede Marija Vukičević donijela je Odluku o proglašenju privremene obustave ribolovnih aktivnosti radi epidemije COVID-19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama za travanj 2021. godine, donosi morski.hr.

Ovom Odlukom proglašava se neobvezna privremena obustava ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama radi epidemije bolesti COVID-19 u trajanju od 30 dana u razdoblju od 1. travnja 2021. godine u 00:00 sati do 30. travnja 2021. godine u 24:00 sati na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske.

Osnovni uvjeti za dodjelu potpore utvrđeni su ovom Odlukom, no oni nisu konačni te će se konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore za privremenu obustavu utvrditi odgovarajućim propisom nakon službenog donošenja Uredbe i/ili odobrenja Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine te se o potpori ne odlučuje na temelju ove Odluke. Dodatno, navedeno znači da će se i Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplati donositi tek nakon usvajanja gore navedenih dokumenata.

Korisnik koji želi sudjelovati u ovoj privremenoj obustavi dužan je do 1. travnja 2021. godine dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu [email protected] i podnijeti Zahtjev za potporu na obrascu  u periodu od 1. travnja do 30. travnja 2021. godine.

Print Friendly, PDF & Email