NEWS

U toku prijave za stručno predavanje “Postavljanje granica maloj djeci”

11.02.2022. 10:26; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / U toku prijave za stručno predavanje “Postavljanje granica maloj djeci”
zdravi_grad_porec_obavijest_covid-19

predavanja koje će se održati 14.02. u 18,00h putem Zoom aplikacije. Predavanje vodi psihologinja Tina Benčić, a tema je “Postavljanje granica maloj djeci”.

Riječ je o interaktivnom predavanju za roditelje vrtićke djece u kojem će biti govora o tome kada početi postavljati granice i na koji način ih postavljati poštujući djetetove potrebe i uvažavajući djetetove emocije.

Da bi se djeca zdravo psihički razvijala, osim ljubavi i pažnje, potrebne su i svakodnevne male frustracije kako bi naučili kako se nositi sa svakodnevnim izazovima. Ne dajući djeci određene granice u ponašanju, podređujući sve svoje potrebe djetetu, roditelji umanjuju mogućnost razvoja ličnosti svoje djece te sputavaju njihovu priliku da se pripreme na takve izazove. Međutim, roditelji sve teže postavljaju djeci granice u odgoju zbog straha da će ih djeca manje voljeti, želje da im budu prijatelji, zbog prevelike zaposlenosti te često miješaju pravo djece na odgoj bez batina na pravo djece na odgoj bez granica.

Obavezna prijava putem maila [email protected]

 

Print Friendly, PDF & Email