NEWS
LUTRIJA T

U Taru završava prva smjena USB-ovog Ljetnog mjuzikl kampa: Sedamdesetak djece i mladih kreiralo svog Kralja lavova

Ljetni mjuzikl kamp u Taru 1
14.07.2022. 14:50; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Taru završava prva smjena USB-ovog Ljetnog mjuzikl kampa: Sedamdesetak djece i mladih kreiralo svog Kralja lavova

Pri kraju je prva smjena tarskog Ljetnog mjuzikl kampa koji Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB iz Poreča po drugi organizira u suradnji s Općinom Tar – Vabriga i ovdašnjom Turističkom zajednicom. Sedamdesetak djece i mladih od 4 do 14 godina puna se dva tjedna družilo, igralo, plivalo, polazilo školu plivanja i odlično zabavljalo. No, ono što ovaj kamp čini jedinstvenim u Istri je da su polaznici dobili prigodu iskazati svoje umjetničke talente i razvijati kreativne potencijale osmislivši pravi pravcati mjuzikl!

Ovaj je put na scenu postavljen mnogima omiljeni „Kralj lavova“ za koji su mališani pod mentorstvom USB-ovih stručnih voditelja i njihovih suradnika profesionalaca marljivo vježbali plesne korake, scenske pokrete, ritmove, pjevanje, sviranje i glumu. Naučili su i što je to scenarij, usavršili likovne tehnike i izradili scenografiju. Ljetne radosti su tako obogatili stvaralaštvom i iznutra upoznali cjelokupnu produkciju ovog kompleksnog umjetničkog žanra. A kako je sve to ispalo, u subotu će na završnoj priredbi pokazati roditeljima i prijateljima.

Nova smjena Ljetnog mjuzikl kampa održat će se od 25. srpnja do 6. kolovoza, a koji je mjuzikl na repertoaru – zasad ostaje tajna. Uspješan tim koji radi s djecom i mladima predvodi koordinator kampa Valentin Gašparini, voditeljice su Karla Šain, Veronika Vlašić, Mia Marenić, Lucia Basler, Sheri Gržinić, Flora Franjul i Angelica Zacchigna, dok su asistentice Lana Brčić, Lucija Korlević, Azra Baltić i Ivona Jelovac. Upravo su svi oni velik dio razloga popularnosti tarskog kampa za koji Općina Tar – Vabriga sufinancira 50 posto cijene mališanima s prebivalištem na svom teritoriju.

Kopnene aktivnosti, prema provjerenom receptu, ponovno se odvijaju u prostorima tarskog vrtića, a morske u kampu Lanterna do kojeg je organiziran odlazak vlakićem. Za polaznike su osigurani ručak u restoranu „Tri Kantuna“ i voćna marenda. Kapaciteti Ljetnog mjuzikl kampa odavno su popunjeni, polazila su ga i djeca iz Španjolske i SAD-a, pa je savjet svima koji se žele pridružiti, da se u USB-u na vrijeme informiraju… za slijedeće ljeto!

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email