NEWS

U subotu u Galeriji Placa u Sv. Lovreču proglašenje pobjedničkih fotografija natječaja PhotoCity 2019 !

POZIVNICA
08.08.2019. 13:44; Učitavanja: 98; Početna / Novosti / U subotu u Galeriji Placa u Sv. Lovreču proglašenje pobjedničkih fotografija natječaja PhotoCity 2019 !

Četvrtu godinu za redom, na Dan Općine Sv.Lovreč, fotonatječaj ‘PhotoCity‘ za 2019. godinu iduću subotu dobiva svoj epilog. Ovo je 9. izdanje natječaja, koji se održava jednom godišnje, od 2011. godine.
Na temu ‘Istria – terra magica‘ 93 autorica i autora sa 253 fotografije konkurirali su na natječaj, u nadi da će upravo oni biti laureati ovogodišnjeg ciklusa. Najuspješniji autor ili autorica bit će nagrađeni novčanom nagradom za 1. i 2. najbolju kreaciju, a samostalnom izložbom u Galeriji jedan autor čija je kolekcija od 3 fotografije najbolje odgovorila na zadanu temu.
Ovogodišnji žiri čine Lavoslava Benčić, Porečanka s adresom u Sloveniji, inženjerka i menadžerica medijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti, zatim Carlos David, američko-meksički profesionalni fotograf, i konačno, ispred organizatora, Dušan Grbac, iz Rovinja, fotograf-edukator u KAF-u.
Članovi žirija dobili su fotografije na pregled, bez informacija o autorima. Oni također ne znaju još i sad o kojim imenima je riječ! Imena dobitnika se do proglašenja drže u tajnosti, pa će biti zanimljivo saznati na samom mjestu o kome se radi. Uz to, dužnost žirija bila je selektiranje najboljih fotografija iz natječaja u svrhu ostvarivanja izložbe postavom fotografija na zadanu temu i to njih 50-tak.

Vidimo se u Sv.Lovreču, na tradicionalnoj Lovrečevi, u Galeriji ‘Placa’ u subotu, 10.08.’19. u 20 sati!

Print Friendly, PDF & Email