NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U SUBOTU SE ODRŽAVA MEĐUNARODNA DALJINSKA VESLAČKA REGATA »LIMSKI KANAL 2006«

10.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / U SUBOTU SE ODRŽAVA MEĐUNARODNA DALJINSKA VESLAČKA REGATA »LIMSKI KANAL 2006«

Sve je spremno za početak devete međunarodne daljinske veslačke regate »Limski kanal 2006«. Hrvatski veslački savez, županijski Savez i domaćin rovinjski VK »Arupinum« napravili su sve da se ovogodišnja regata, koja će biti najmasovnija do sada, održi na najvišoj mogućoj razini.

– Dosad smo zaprimili prijave iz 17 klubova Italije, Slovenije i Hrvatske, koji dolaze u najjačim sastavima s više od 350 veslača – rekla je Gracijela Božić. – To znači da ćemo imati najmasovniju regatu do sada. Isto tako s nacionalnim i županijskim savezom održali smo posljednje »brifinge«, na kojima smo razradili gotovo sve detalje prije početka natjecanja. Jedino se financijska konstrukcija još donekle zatvara, ali to je uvijek tako, jer je organizacija ovakve regate vrlo skupa. Veselimo se ovogodišnjem natjecanju i mislimo da će s vremenom biti sve uredu kako bi mogli vidjeti prave dvoboje.

Utrke će započeti u subotu u 9.20 sati, dok se posljednji start očekuje u 13.30 sati. Kao i prijašnjih godina staza za seniore i juniore bit će duga 6.000 metara, dok će kadeti i veterani veslati tri kilometra. Najjača konkurencija očekuje se u juniorskim skifovima kod veslačica i veslača, te skifovima za seniore i dvojce na pariće. Posebna poslastica ove se godine očekuje u kraljevskoj disciplini osmeraca kojih će u veteranskoj kategoriji biti čak sedam. Usprkos tako jakoj konkurenciji svoju šansu za osvajanje poneke medalje imaju i domaćini, veslači »Arupinuma«.

– Iako će sve utrke biti vrlo jake, mi imamo i neke svoje adute. Nickol Udovičić i Alen Arambašić u ovoj godini traže reprezentativne dresove u juniorskoj konkurenciji, a ovog će se puta obojica oprobati u skifu, pa se nadamo da će na Limu napraviti dobar uvod u sezonu, dok Gorana Čizmar i Chiara Malusa u dvojcu na pariće moraju potvrditi svoju kvalitetu. Mogućih ugodnih iznenađenja očekujemo i u mlađejuniorskoj konkurenciji. Što se tiče ostalih klubova ovog su se puta prijavili svi klubovi Slovenskog primorja među kojima i lanjski ukupni pobjednik, »Izola«. Od istarskih klubova najbrojnija je pulska »Istra« koja i ove godine sigurno ima velikih ambicija – zaključila je predsjednica organizacijskog odbora regate koja je uvrštena u FISA-in kalendar.

H. Iskra, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email