NEWS
VALFRESCO S-170422

U subotu održano svečano otvaranje novog igrališta u Vrvarima

Igralište Varvari 14.12. 1
16.12.2013. 10:45; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / U subotu održano svečano otvaranje novog igrališta u Vrvarima

Prošle je subote u ulici Pjantade u Vrvarima bilo razloga za veselje. Kako je već najavljeno u medijima, kraćim je programom svečano otvoreno novo uređeno nogometno igralište. Igralište je uređeno na zapuštenoj parceli u blizini samih zgrada. Osim nogometnog igrališta okruženog žičanom ogradom, mještani su dobili i spravu za vježbanje na otvorenom, betonski stol s klupama, a iduće će sedmice dobiti i stol za stolni tenis. Dvadesetak je volontera svojim radom dodatno oplemenilo prostor igrališta sadnjom bora i masline, te uređenjem vrta s mirodijama.

Igralište se prostire na površini od približno 700 m2, a koristiti će ga djeca i odrasli iz kvarta. Potreba za uređenjem igrališta pojavila se uslijed povećanja broja djece na tom području i zaista udaljenom uređenom igralištu koje se nalazi na drugoj strani naselja. Kako su istakli sami mještani, i dalje će nastaviti s uređenjem prostora u blizini svojih stanova.

Svečanom otvaranju igrališta odazvali su se mještani ulice Pjantade, predstavnici Mjesnog odbora, Grada i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Tom se prilikom prigodnim govorom prisutnima obratio Robert Velenik, predsjednik MO-a Vrvari izrazivši zadovoljstvo učešćem mještana u uređenju igrališta. Velenik je naglasio kako će MO i dalje podupirati slične inicijative koje dolaze od samih mještana. Čast da proglasi igralište otvorenim dodijeljena je voditeljici projekta “Idemo na igralište” Gordani Šušljik. Gospođa Šušljik je još jednom zahvalila na financijskoj potpori Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društava, Gradu Poreču i donatorima Plimi d.o.o., građevinskoj mehanizaciji Rimanić, Betoncomercu – Tinjan i GRIP-u Pazin.

Mještani su se zaista potrudili da im otvaranje igrališta ostane u sjećanju, pa su uz organizaciju nogometne utakmice osnovnoškolaca pripremili i glazbeni program uživo, te zakusku uz roštilj i piće. Svojim su dolaskom program uveličali i Loris Peršurić, dogradonačelnik, predstavnica Zaklade Romina Ružić i vijećnica Petra Dobravac, a sama je kvartovska fešta potrajala i duže od predviđenog.

MO Vrvari

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email