NEWS
valfresco

U srijedu otvorenje 34. izdanja međunarondog sajma Promohotel

034_manuel_paljuh
18.02.2019. 18:12; Učitavanja: 274; Početna / Gospodarstvo / U srijedu otvorenje 34. izdanja međunarondog sajma Promohotel

Promohotel  2019. – 34. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam predstavljen je na konferenciji za novinare, održanoj danas, 18. veljače 2019. Sajam će se održati u dvorani Žatika od  20. do 23. veljače na 4500 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora. Ove se godine na sajmu predstavlja 200 izlagača. Iako je sajam dostigao svoj maksimom po pitanju popunjenosti izlagačkog prostora još prošle godine, ove godine imamo povećanje stranih izlagača za 20%.  

– Promohotel sinonim za grad Poreč, te kao međunarodni sajam, utkao put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati sajmove poput Vinistre, Crofisha, Sportfesta i ostalih. I ovim putem se zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojene novitete i brendove u naš grad., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić .

Direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik najavio je kako će u suradnji s Promohotelom TZ grada Poreča nastaviti s dvodnevim edukacijama za iznajmljivače, koje će omogućiti polaznicima da po završetku steknu certifikat „EDUCIRANI DOMAĆIN / EDUCATED HOST 2019“. Prvog dana edukacije teme će biti vezane za upoznavanje tipova turista koji dolaze boraviti u Istru – koje su njihove potrebe, kako kvalitetno istaknuti usluge koje nudimo. Drugi dan prezentacije rezerviran je za GDPR, kako povećati booking i biti vidljiv na portalima, što nam donosi novi zakon i kako se prilagoditi re-kategorizaciji.

Ivana i Franko Štiković iz organizacije sajma najavili su da će se zainteresiranim posjetiteljima, koji žele produktivnije i jednostavnije poslovanje, predstaviti izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije i Litve sa širokom lepezom proizvoda za HORECA sektor koji zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za širu potrošnju.                                              

Cilj održavanja sajma je približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu svima zainteresiranima, čime sajam doprinosi promociji i razvoju grada, županije, ali i šire regije. Svi zainteresirani imat će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Promohotel kao mjesto dragocjenih poslovnih susreta na jednom mjestu okuplja svjetske novitete i idealna je prilika za direktan kontakt kupaca sa dobavljačima i trgovcima koji u naš grad dolaze predstaviti svoje najnovije proizvode.

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asportimana – hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparata za pripremu toplih napitaka i rashladnih uređaja. Tu su i papirnata galanterija, tekstil i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, kreveti i madraci, wellness program, sportska oprema, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za uređenje eksterijera i interijera, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, raznorazna rješenja s područja IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja…

– Iz širokog spektra ponude sajma izdvajamo GASTRO ZONU koja će kroz sve dane trajanja sajma odisati mirisima i okusima kreacija renomiranih hrvatskih chefova. COOKING SHOW započinje  u srijedu, a prvi gost koji nam dolazi je Dragan Jovanović, poznato lice kulinarskog showa 3,2,1 kuhaj te osnivač Gastro Kluba Pula, koji kao gosta na sajam dovodi Ivana Pažanina. U četvrtak svoj menu prezentirati će chef  Dean Gluhak te simpatična članica žirija spomenutog kulinarskog show-a Željka Klemenčić. Zanimljiv način pristupa namirnicama i malim tajnama velikih chefova podučiti će chef-ovi Jan Medak i Gianpaulo Sardot. Zatvaranje sajma začiniti će svojim kreacijama chef Mate Janković

Promohotel će druge godine zaredom, u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča pružiti mogućnost učenicima kuharskog smjera da se pridruže renomiranim chefovima u Gastro zoni te zajedno s njima kroz sve dane trajanja sajma proširiti svoja znanja i prikupiti iskustvo za daljnji rad  i školovanje, istaknula je direktorica sajma Ivana Štiković.

Osim navedenih renomiranih majstora kuhinje, izlagači prehrambenih proizvoda i ugostiteljske opreme na svojim će štandovima posjetiteljima svakodnevno prezentirati maštovita jela kako bi na najbolji način dočarali svoje proizvode u skladu sa aktualnim europskim trendovima i sve zahtjevnijim tržištem.

S ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u iznajmljivanju smještaja te ugostiteljstvu, tijekom sajma održat će se specijalizirana predavanja, prezentacije, B2B poslovni susreti i panel rasprave. Stručna predavanja započet će u srijedu, poslovnim susretima u organizaciji HGK Županijske komore Pula te panel raspravom „Luksuzni turizam u Istri – mit ili stvarnost“?. Četvrtak ujutro ugostiteljski djelatnici koji žele ići u korak sa najnovijim trendovima mogu poslušati predavanja na temu „Praksa i mentoring u turizmu“, „Gastro trendovi u 2019-oj godini te poslušati raspravu „Estetika i prezentacija jela i pića – koja je uloga djelatnika.“ Ponukani prošlogodišnjem velikom interesu vlasnika i menadžera obiteljskog smještaja, nastavlja se suradnja sa Turističkom zajednicom Grada Poreča te će se održati dvodnevna edukacija za iznajmljivače koja će omogućiti polaznicima da po završetku steknu certifikat „EDUCIRANI DOMAĆIN / EDUCATED HOST 2019“.  Na predavanjima će biti prezentirane veoma atraktivne i nezaobilazne teme za iznajmljivače koje pomažu u isticanju i konkurentnosti na našem tržištu. Zainteresirane očekuje i predavanje na temu uspješnog oglašavanja i promocije smještaja te zanimljivosti iz digitalnog svijeta kao i mnoga druga zanimljiva predavanja. 

Svečano otvorenje sajma Promohotel održati će se u srijedu 20. veljače, u 12:00 sati ispred dvorane Žatika u Poreču.  Sajam Promohotel svečano će otvoriti gospođa Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske.

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, uz financijsku podršku Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreča.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 20.02.2019. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 21.02.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 22.02.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 23.02.2019. / 10:00-17:00 sati

Ulaz na sajam kao i na stručna događanja, slobodan je za sve posjetitelje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S