U srednjoj školi Mate Balote postavljena zanimljiva izložba učeničkih fotografija

330967861_947361366644179_1151780012045170689_n
13.02.2023. 11:08; ; Početna / Kultura / U srednjoj školi Mate Balote postavljena zanimljiva izložba učeničkih fotografija
U Srednjoj školi Mate Balote u Poreču još krajem 2022. godine započeta je uspješna kreativna suradnja s Hrvatskim fotosavezom.
U mjesecu studenom je održana prva fotoradionica za srednjoškolce, koji su u dvodnevnom programu svladali sve tehničke pripreme za snimanje digitalnim fotoaparatom, fotografirajući upečatljive kadrove u dvorištu naše škole te analizirajući vlastite radove.
 
Suradnja je nastavljena održavanjem radionice za novu skupinu srednjoškolaca, na kojoj su se učenici okušali u tehnici kemograma – izradi fotografije bez fotoaparata na crno-bijelom fotopapiru.
 
Izabrani radovi učenika prikazani su i na postavljenoj izložbi u prostorijama Srednje škole Mate Balote, odmah na ulazu te glavnim stubama škole, u vrijeme održavanja svečane 140. obljetnice o kojoj smo vam pisali prošloga tjedna. Otvorenje izložbe, pod nazivom „Boje istre“, održano je 7. veljače 2023. godine, uz prigodni govor ravnatelja Krešimira Bronića i svirku naših harmonikaša.
 
Za postav izložbe zaslužan je gospodin Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, a radionice je vodila gospođa Zlata Medak, kojima se ovom prilikom neizmjerno zahvaljujemo; naša škola će sada biti trajno ukrašena radovima naših učenika. Također se zahvaljujemo i profesorici Maristeli Rabak Tomašić, koja je učenike od početka poticala na kreativni rad i učenje zajedno s mentorima, profesionalnim fotografima.
 
Izložba je otvorena za javnost, uz obaveznu prethodnu najavu za grupe, u veljači i ožujku.
 
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email