NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

U sklopu Vinistre organizira se kratki besplatan enološki tečaj za ugostitelje!

09.05.2016. 08:58; ; Početna / Gospodarstvo / U sklopu Vinistre organizira se kratki besplatan enološki tečaj za ugostitelje!
vinistra-2016

23. međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra otvara se ovog petka 13.05.2016. u dvorani Žatika u Poreču. U dogovoru s udrugom Vinistra u nedjelju 15.5.2016. od 11:00 do 12:30  održati će se kratki enološki tečaj za ugostitelje – zatvorena besplatna radionica rezervirana za prijavljene ugostitelje. Prijava je obavezna i to na mail: [email protected] , telefonom: 052/453-473 ili osobno u Udruženju obrtnika Poreč, Partizanska 5a, 2. kat – kod tajnika. Prijave se zaprimaju do petka 13.05. u 12 sati. Tečaj se organizira u  velikoj degustacijskoj sali Vinistre, dvorana ŽATIKA.

Od trenutka sadnje grožđa do arhiviranja vina enolog je taj koji kreira vino, te mora poznavati svaki segment kako vinarstva tako i vinogradarstva da bi s lakoćom mogao djelovati u svom području. Enolog je uključen u sve procese koji se događaju kod vina što znači da mora imati znanja i s područja kemije, biologije i srodnih znanosti. Rukovanje buteljama, priprema vina za serviranje, poznavanje čaša i ostalog potrebnog pribora, osnove serviranja pojedinih tipova pića  samo se neke od obveznih vještina sommeliera. Zajedničkom suradnjom porečkog Udruženja obrtnika, Poljoprivrednog odjela Veleučišta u Rijeci i Hrvatskog sommelier kluba organiziran je ovaj kratki tečaj za akreditirane ugostitelje. Moderatori: dr.sc. Mario Staver i Alena Stuparić (HSK)

 

Udruženje obrtnika Poreč

Print Friendly, PDF & Email