VALFRESCO sredina

U sklopu projekta (A)MARE besplatna probna ronjenja u Umagu

1a. Pogled u plavo, Foto Marjan Prpić
03.09.2021. 18:18; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U sklopu projekta (A)MARE besplatna probna ronjenja u Umagu

U okviru novog EU projekta „(A)MARE“ kojeg je pokrenuo Grad Umag, a kojim se ostvaruju planovi zacrtani Strategijom razvoja Grada Umaga, tijekom ovog vikenda 4. i 5. rujna 2021. godine za sve ljubitelje podvodnog svijeta bit će omogućena besplatna probna ronjenja u Gradu Umagu s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti i ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Svrha projekta „(A)MARE“ osim promocije ronjenja jest i zaštita te očuvanje bioraznolikosti umaškog područja i unapređenje stanja okoliša kao i podizanje svijesti te uključivanje lokalnog stanovništva u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja, a nositelj projekta je Grad Umag u partnerstvu sa Sportskim podvodnim ribolovnim klubom Sv. Pelegrin Umag.

U organizaciji Grada Umaga te u partnerstvu sa Sportskim podvodnim ribolovnim klubom Sv. Pelegrin Umag i uz podršku Agencije Promocija ronjenja svi zainteresirani posjetitelji u sklopu promotivno-edukativnog projekta Pogled u plavo imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 4. rujna 2021. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 5. rujna 2021. god. od 10:00h do 18:00h u Umagu na Trgu slobode.

Besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u sigurnim i kontroliranim uvjetima te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja bit će omogućena u 10 metarskom montažnom bazenu Pogleda u plavo koji će biti montiran na Trgu slobode u Umagu, a za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Kako bi sačuvali podvodne ljepote, u sklopu Pogleda u plavo održavat će se  i ekološka akcija čišćenja podmorja te će se čistiti dio umaškog zaljeva u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te smanjivanja negativnog utjecaja na morska staništa s ciljem uključivanja čim većeg broja osoba u ekološke i edukativne programe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta – narodni.

Pogled u plavo i čišćenje podmorja provodi se u poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr i Promocije ronjenja www.promocija-ronjenja.hr dok su medijski pokrovitelji projekta SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, web portal Morski.hr http://morski.hr/ i Gorgonija www.gorgonija.com.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna