NEWS
valfresco

U Rovinju održan poslijednji ovogodišnji plivački maraton za Cro Cup 2006.

09.09.2006. 00:00; Učitavanja: 71; Početna / Sport / U Rovinju održan poslijednji ovogodišnji plivački maraton za Cro Cup 2006.
908IMG_3803m.jpg


Vrlo se rijetko događa da na plivačkom maratonu od 5600 metara o pobjedniku odlučju posljednji metri. A upravo to se događalo u Rovinju na jednom od najnapornijih maratona u Cro Cup natjecanju.

Tri su se plivača od posljednjih metara konstantno izmijenjivala u vodstvu, prkosila jakim morskim strujama na Punti Corente, i tek nakon 1 sata i 7 minuta doznao se pobjednik. A to je uspjelo Roku Kerinu (Celulozar Krško) koji je Rovinjski maraton preplivao za 1 sat 7 minuta i 11 sekundi. Drugi je došao Balasz Sasvari, 1:07:12 i treći Krešimir Čač (KDPSR Poreč) 1:07:23 !

U ženskoj konkurenciji pobjednica je Anja Trišić (PK Medvešćak Zagreb) s vremenom 1:11:55, druga je bila Sallai Agnes iz Mađarske (1:12:01) i treća Karla Šitić (PK Grdelin Split) 1:12:03.

Detaljnije rezultate pogledajte na www.porecswimming.hr

Kako je maraton u Rovinju bio posljednji od 8 maratona koji se boduju za Cro Cup, nakon proglašenja današnjih pobjednika, uslijedilo je i proglašavanje ukupnih pobjednika Cro Cup natjecanja za 2006. godinu, u čemu je sudjelovao i počasni gost rovinjskog maratona, legendarni Veljko Rogošić.

Prvo mjesto po pravilima CroCup-a, gdje se za natjecatelje koji su učestvovali na svim maratonima ukupni zbroj bodova povećava za 10%, pripalo je Marinu Lazariću (PK Primorje Rijeka), drugo mjesto osvojio je Krešimir Čač (KDPSR Poreč) i treće mjesto Žarko Salopek (KDPSR Poreč). Svakako treba napomenuti da je porečki Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju među prvih 10 natjecatelja u apsolutnoj kategoriji osvojio drugo, treće, četvrto (Želimir Žužić) i osmo mjesto (Željko Sušek).

Osim toga, Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč osvojio je i EKIPNO PRVO MJESTO u natjecanju za Cro Cup 2006 !

Osim Kreša Čača, Žarka Salopeka (19), Želimira Žužića (5.), Željka Sušeka (46)  i Marka Starića (43), KDPSR Poreč u Rovinju su zastupali i Simeon Kordić (20), Tomislav Dorčić (24),  Andrej Jakovljev (29) i Domagoj Vranjković (30).

Više i detaljnije na www.hsdp.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S