NEWS

U Puli veliki požar na odlagalištu otpada – Od podneva se zrak značajno očistio

Požar_u_Jadranmetalu_(4)
FOTO Elvis Malagić za Regional
01.09.2019. 09:39; ; Početna / Crna kronika / U Puli veliki požar na odlagalištu otpada – Od podneva se zrak značajno očistio

Dim koji se jutros nadvio nad Pulom neugodnog je mirisa i potencijalno opasan za zdravlje kroničnih bolesnika s plućnim bolestima. Potvrdio je to svojom izjavom jutros načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pula Klaudio Korlević

Prenosimo apel koji je pristiglo u redakciju Regional Expressa :
„Molimo građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi“.
Nakon što je noćas oko 1 sat izbio požar na odlagalištu otpada Metis u Šijani, brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Požar je gasilo ukupno 16 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila. Trenutno je u tijeku sanacija požarišta i dogašivanje, a požarište su u jutarnjim satima obišli zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

U 11 sati i 45 minuta : „Sanacija dobro napreduje, a zrak se nakon požara na širem gradskom području značajno očistio pa u ovom trenutku mjere opreza vrijede samo za stanovnike koji žive u neposrednoj blizini odlagališta i to samo dok se požar u potpunosti ne ugasi“ -javljaju iz Stožera.


(REX/FOTO Elvis Malagić)

Noćas oko ponoći buknuo je požar na odlagalištu otpada Metis u industrijskoj zoni u Šijani u Puli. Požar  je zahvatio veliki dio odloženog otpada i širio se munjevitom brzinom.  Šijana i cijela Pula je od sinoć obavijena crnim dimom i smradom koji dopire iz zgarišta. Vatrogasci trenutno rano jutros požar drže pod kontrolom. 
Na mjesto požara su odmah izašla dva vatrogasna vozila i policija, međutim lako zapaljiv materijal je doprinio jačanju vatre i buktinja nije jenjavala.

Strašne slike i video s mjesta požara zabilježio je fotoreporter Regional Expressa koji je svjedočio situaciji na terenu.

Veliki požar na odlagalištu otpada MetisSinoć je izbio veliki požar u industrijskoj zoni u odlagalištu otpada Metis u Šijani! Prema riječima stanara bilo je nekoliko eksplozija koje se uzdrmale stanovnike naselja! Djelatnici JVP Pula gase požar i trude se da ne dođe do kuća!

Gepostet von Regional Express am Samstag, 31. August 2019

 

Požar je vrlo brzo nakon što je buknuo,  bio vidljiv iz daljine, vatra se rasplamsala i prijetila da zahvati obližnja stabla. O jačini požara govori i to da su se u nekoliko navrata čule i eksplozije, što smo zabilježili na našem videu (pogledajte na samom kraju). Eksplozije su dodatno uznemirile građane, pogotovo stanovnike ovog dijela grada Pule.
Građani naselja Šijana koji se nalaze u blizini bili su vidno zabrinuti, neki su i izašli  i nemoćno promatrali požar s parkirališta obližnjih trgovačkih centara.
U gašenju je kasnije sudjelovalo još pet vatrogasnih vozila koji su s ekipama priskočili u pomoć. Negdje nakon dva sata vidljivo je smanjen intenzitet požara, ali borba s vatrom potrajala je do jutra.

Od glasnogovrnice policije dobili smo priopćenje u kojem piše: “Policija je oko 1 sat zaprimila dojavu centra 112 o požaru na otpadu Metisa u Šijani. Vatrogasci su oko 2 sata lokalizirali požar. Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja. Gorio je reciklirani otpad, a u požaru nema ozlijeđenih. Kada se stvore uvjeti i požarište prestane tinjati, policijski službenici obavit će očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.” 

(REX/FOTO Elvis Malagić)

Print Friendly, PDF & Email