NEWS
Max 180920 S

U prostorima LUP-a u Galiji otvorena je izložba “Amfore Lorona”

IMG_20191021_185154
22.10.2019. 18:32; Učitavanja: 184; Početna / Kultura / U prostorima LUP-a u Galiji otvorena je izložba “Amfore Lorona”

U  Galiji, u prostorima Likovne udruge Poreč, otvorena je u ponedjeljak  izložba  ”Amfore Lorona”. Prigodnim govorom posjetiteljima i autorima obratili su se predsjednica LUP, Ester Diklić i zamjenik načelnika Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega  Gaetano Benčić.

Već  četvrtu godinu zaredom Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega svojim sufinanciranjem sudjeluje u ostvarivanju likovnog projekta koji je tematikom vezan za područje i okolicu Tara i Vabrige. Ove je godine tema bila vezana uz antičko nalazište Loron koje se nalazi  između Santa Marine i Červara.  

U svom obraćanju publici, Gaetano Benčić rekao je da ovaj projekt koji povezuje ljude i mjesta ovaj puta doprinosi i novim upoznavanjima sa antičkim korijenima našeg područja. Ukratko smo čuli izanimljivosti o nalazištu Loron.

Od 19 pristiglih radova, koje su članovi Likovne udruge Poreč izveli  na materijalu kupljenom doniranim sredstvima  Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega, donatori su za sebe odabrali rad koji će  krasiti njihove urede.  Rad naziva ”Uljarica”  prikazuje ženu koja ulijeva  ulje u amforu, a  naslikao ju   je Enis Žužić i on je nagrađen sa 6 slikarskih platna te bonom u vrijednosti 300,00 kn za kupnju slikarskog materijala po želji.

Otvaranje izložbe uveličala je pjesmom vokalna skupina  Zajednice Talijana Labinci ”Nigrignanum” kojoj  se u pjevanju priključila i publika. Zakuska koju su upriličili članovi i donatori  bila je izvrsna prilika za druženje autora i posjetitelja.

Izložba se može pogledati do 16.11.2019. osim nedjelje i praznika, u radno vrijeme Galije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email