NEWS

Grad Poreč financira edukaciju njegovatelja zbog manjka kadra u Domu za starije i nemoćne osobe

edukacije (1)
07.02.2023. 11:23; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč financira edukaciju njegovatelja zbog manjka kadra u Domu za starije i nemoćne osobe

Pučko otvoreno učilište pokrenulo je verificirani program osposobljavanja za njegovatelje, namijenjen svima onima koji se žele prekvalificirati i lakše zaposliti.

Grad Poreč-Parenzo s Domom za starije i nemoćne Poreč financira prekvalifikaciju za nekoliko naših sugrađanki koje će potom svoju stručnu praksu i rad izvoditi u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč. Kako se radi o jako deficitarnim kadrovima, ovo je jedan od načina kako da se olakša put do diplome i prekvalifikacije, a pritom dobije prijeko potreban kadar u gradu.

Polaznice programa osposobljavanja za poslove njegovatelja, nakon završetka teorijskog dijela nastave – gerontologije, psihologije starenja, njege bolesnika, prve pomoći, anatomije, fiziologije i bolesti, zaštite na radu) te vježbi u praktikumu, kreću na stručnu praksu u Dom za starije i nemoćne osobe Poreč.

S grupom polaznica rade predavačice dr.med. Radmila Korlević i Dragica Šuran, viša medicinska sestra te će polaznice biti u potpunosti spremne za obavljanje praktičnog dijela nastave i daljnji rad u ustanovama.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email