NEWS

U posljednja 24 sata u Istri tri naleta na divljač

nalet_na_divlju_zivotnju
20.04.2023. 09:54; ; Početna / Crna kronika / U posljednja 24 sata u Istri tri naleta na divljač

Prvi nalet na divljač evidentiran je jučer oko 20,40 sati u naselju Ungarija kraj Umaga kada je 26-godišnjak automobilom Audi, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja je nakon udara u automobil uginula. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Drugi slučaj zabilježen je oko 23,30 sati u Krasici kraj Buja kada je 27-godišnjak automobilom Audi, zagrebačke registracijske oznake, prednjim dijelom udario u divlju svinju koja se potom udaljila.

Posljednji slučaj evidentiran je 20. travnja oko 1,45 sati u Baderni kada je 24-godišnjak automobilom Renault, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja se nakon udara u automobil udaljila. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

(Pu istarska)

Print Friendly, PDF & Email