NEWS

U Poreču svečano otvoren Unisport Finals 2022!

btipqwci2n8rygrocrhf
10.06.2022. 11:57; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču svečano otvoren Unisport Finals 2022!

U svečanoj atmosferi s poznatim licima iz svijeta hrvatskog javnog života, otvoren je Unisport Finals 2022. Preko tisuću studentica i studenata s 13 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, ispunilo je vanjski bazen porečkog hotela Delfin te poslalo najljepšu sliku iz istarskog bisera. Svi oni u nadolazeća dva dana natjecat će se u 11 sportova što je rekordan broj disciplina dosad. 

Tako će sudjelovanjem na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj, ali i šire, okruniti  akademsku godinu na najljepši način. 

Uz nekoliko stotina članova akademske zajednice, ceremoniju otvaranja uveličali su Željko  Jovanović – izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, Krešimir Šamija -ravnatelj Uprave za sport  pri Ministarstvu turizma i sporta, Loris Peršurić – gradonačelnik Poreča te Haris Pavletić – predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

UNISPORT Finals 2022, Poreč 10-11.06.2022.
Ceremonija otvaranja, Bazen hotela Delfin 9.06.2022.

“Doveli smo 11 sportova, preko tisuću studentica i studenata na sportska natjecanja i veseli me da ćemo gledati jedan vrhunski sport, imamo zaista jake sportaše. Cilj nam je proširiti naše  projekte i mogućnosti koje nudimo studentima. Krenuli smo i s projektom Unisport Digital koji  je pokrenuo naš tim iz HASS-a. To je po meni projekt koji će napraviti revoluciju u studentskom sportu“, istaknuo je Haris Pavletić. 

U nadolazeća dva dana, studentice i studenti natjecat će se u 11 sportova, sudjelovat na zdravstvenim i zabavnim aktivnostima, upoznat će se Sjever i Jug, Istok i Zapad Lijepe naše te će se stvoriti nezaboravne uspomene kao dio kolaža studentskog života. Sve događaje iz Poreča pratite putem livestreama na YouTube kanalu Unisport TV ili aplikacije UniSport Digital, a ako ste se pitali kako doći do svih tih poveznica, odgovor je https://linktr.ee/unisporthr.

foto: Unisport.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email