NEWS

U Poreču se održava Festival poduzetništva, obrtništva i OPG-ova

13123101_1049360748476417_1948141363872992296_o
06.05.2016. 19:31; ; Početna / Gospodarstvo / U Poreču se održava Festival poduzetništva, obrtništva i OPG-ova

Kao uvertira u Festival poduzetništva, obrtnika i OPG-ova, koji se danas, 6. svibnja 2016., održava na Trgu slobode u Poreču, održano je prvo izdanje Poslovnog uzleta Grada Poreča. Tom su se prigodom u Teatrinu Zajednice Talijana okupili predstavnici gospodarstva Poreča i Istre, Poslovnog dnevnika te Grada Poreča-Parenzo i Istarske županije.

– Veseli me što se Poslovni uzlet održava u Poreču i to pod sloganom „omogućimo dobrima da budu najbolji“, rekao je gradonačelnik, napomenuvši da je u Poreču na 1000 stanovnika 75 poduzetnika, čime se potvrđuje status Poreča kao grada poduzetništva, a u kojem Poslovni uzlet predstavlja idealnu priliku za razmjenu iskustava. – Ono što posebno veseli je da je na današnji dan u Poreču nezaposleno samo 252 ljudi, što predstavlja smanjenje od 30 posto u odnosu na prošlu godinu, zaključio je gradonačelnik.

Prije panel diskusije na temu „Od ideje do uspješnog biznisa – dobri primjeri iz prakse“, okupljene je pozdravio i istarski župan Valter Flego, koji je pohvalio Istru kao pozitivan primjer po pitanju poduzetništva u kojoj se Poreč posebno ističe. – Još uvijek imamo jako puno potencijala kojeg trebamo i možemo staviti u funkciju, kao i prostora u kojem bi se olakšalo poslovanje poduzetnika, kazao je Flego podsjetivši da se kroz mjere županije, gradova ali i općina stalno podupiru poduzetnici.

Poduzetnicima i obrtnicima održana je prezentacija “Uloga Grada Poreča-Parenzo u poticanju lokalnog poduzetništva”, kroz koju je pročelnica gradskog UO za proračun i gospodarstvo Tatjana Matošević predstavila sve mjere kojima lokalna samouprava potiče poduzetništvo u Poreču, nakon koje su lokalni poduzetnici, na svojim pozitivnim primjerima, prezentirali osobna iskustva i na dobrim primjerima iz prakse objasnili motivaciju koja ih je dovela od inovativne ideje do uspješnog biznisa. U panel diskusiji su tako, uz gradonačelnika, sudjelovali i Ivica Milotić iz Istarskih supermarketa, Stevo Žufić iz Adria Bonusa, Jelena Fiškuš iz Studija Sonda te Marijan Ritoša iz Istradrva.

Prilikom otvorenja Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova na Trgu slobode, koji se realizira kao suradnja Grada Poreča-Parenzo, Istarske županije i Styrija grupe, gradonačelnik Edi Štifanić podijelio je i diplome polaznicima edukacija za pisanje i vođenje EU projekata, koje je Grad Poreč-Parenzo sufinancirao u iznosu od 70 posto, naglasivši da se nada da će svojim novostečenim znanjima devetnaestero polaznika doprinijeti razvitku Poreča i Poreštine.

U sklopu Festivala danas će još na Trgu slobode, uz predstavljanje proizvoda čak 43 izlagača, biti održan i gastro show majstora kuhara Branka Ognjenovića, tijekom kojeg će biti podijeljene besplatne porcije purećeg žgvaceta. Kao finale premijernog Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova te Poslovnog uzleta Grada Poreča, od 21 sat održat će se i koncert Ivana Zaka.

 

Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email