NEWS
HALF – s

U Poreču se educiraju mali “ambasadori modernog turizma”

ambasadori3
15.07.2020. 14:48; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču se educiraju mali “ambasadori modernog turizma”

Sedamdesetak djece iz Dječjeg vrtića Radost Poreč, Ljetnog kampa Grada Poreča i zabavne ljetne baze Društva Naša djeca Poreč, pohađalo je danas prvu radionicu u sklopu projekta „Ambasadori modernog turizma“, čiji je nositelj Grad Poreč-Parenzo,

Projekt, koji je prvi ovakve vrste u Hrvatskoj, fokusiran je na to kako osvijestiti i naučiti djecu ključne elemente važne za turizam, u smislu što zapravo znači živjeti u turističkom gradu, tko je turist i koja su njegova očekivanja, koje su prednosti i nedostatci turizma kao karijere, što je moderni turizam, što je multikulturalnost, te ih naučiti ključne povijesno-tradicijsko-kulturološke značajke vezane za Poreč i Istru. Uključivši osnovce u ovaj projekt, želja je djelovati i nacionalno s ciljem poticanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja u domeni turizma. Na ovaj se način najmlađe generacije pripremaju za turizam novog doba te se potiče popularizacija ove struke, koja je iznimno važna za gospodarstvo. Grad Poreč-Poreč se ubraja u top destinacije Hrvatske, ali i dalje traga za pravim strategijama po pitanju ljudskih potencijala u turizmu stoga što je predstavljalo uporište za ovaj projekt, bitan i jer je ulaganje u ljudski potencijal, bitno poticati od malih nogu.

Svrha projekta je potaknuti razvoj svijesti kod djece, roditelja i društva o potrebi za ranim osvještavanjem prednosti, nedostataka, učinaka i specifičnosti turizma, te samim time integrirati djecu u turistički način života te ih konkretno educirati o ključnim elementima vezanim za posao, trendove i kulturu. Sve navedeno je posebno važno za turističke destinacije u kojima cijele obitelji rade u turizmu, u kojima djeca odrastaju uz turizam, te su bitna upravo ovakve prve i kvalitetne pripreme i objašnjenja kakav je to sustav, zašto i kako je bitan obiteljima, kakva je uloga svakog pojedinca i sl.

Projekt „Ambasadori modernog turizma“ provodit će se kroz ciklus od šest radionica, mali polaznici će usvojeno znanje provjeriti kroz kviz, te po završetku dobiti certifikat „Ambasador modernog turizma“.

Nositelj projekta je Grad Poreč-Parenzo, provode ga edukatori doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić i Kristina Kulišić, mag oec. iz tvrtke Meraklis, a provedbu sufinancira zaklada Hrvatska djeca.

Grad Poreč. A.T.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email