U Poreču predstavljen projekt “Basketball+” za predstavnike košarkaških klubova Istre

106111588_1814858448652537_1645815150623747875_o
23.06.2020. 10:37; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču predstavljen projekt “Basketball+” za predstavnike košarkaških klubova Istre

Protekle subote 20. lipnja 2020., na poziv KK Poreč, u Poreču su gostovali renomirani košarkaški trener Rusmir Halilović i njegov tim. Održali su predstavljanje projekta „Basketball+“ za predstavnike košarkaških klubova i trenere Istarske Županije.
Kroz teorijski, a potom praktični dio, u kojem su sudjelovali igrači trenera Halilovića te igrači KK Poreč, trener Halilović je predstavio novi sustav i metode edukacije košarkaša u kojem individualnim pristupom „učimo igrača da zna dati koš, jer onaj koji ne zna dati koš ne može na nikakvoj razini u timskoj igri biti pobjednik. Drugo, da bi nekoga naučio da zabije koš potrebne su nove metode i novi načini edukacije te novi sadržaj rada. Dakle, prvo treba igrača naučiti igrati tzv. jedan na nula pa nakon toga tek igru 1 na 1. I treće, naučiti igrača kako se igra 2 na 2 te nakon toga 3 na 3, koji je nedavno postao i olimpijski sport.“ (Više o projektu na https://www.basketballplus.eu)
Trener Halilović u Istri vidi potencijal za implementiranje navedenog sustava, odnosno pronalaženje uvjeta (infrastrukture) za otvaranje internacionalnog kampusa koji bi okupljao ‘izvanserijske talente iz Adriatic regije: Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska u sinergijskim programima redovne nastave na engleskom jeziku i „B+“ edukacije igrača i trenera“.
U tom je smislu, ataše Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, gospodin HAŞIM KOÇ, sponzor i suradnik trenera Halilovića na više projekata, predstavio projekt kojim su u Žuljani, mjestu na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izgradili jedan od najmodernijih i najljepših košarkaških terena smještenog svega nekoliko metara od mora gdje su u ljeto 2019. godine održali 1. međunarodni košarkaški turnir.
Trener Halilović nas poziva da već ovog vikenda uzvratimo susret u Zagrebu!

KK Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email