NEWS
VALAMAR-S-sezona

U Poreču pedesetak natjecatelja u prvom kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju

kategorija juniori
27.03.2023. 11:26; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču pedesetak natjecatelja u prvom kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju

Konjički klub Spirit Poreč protekle je subote (25.03.2023.)bio domaćin prvog kola Croatia Cupa u daljinskom jahanju, koje se odvijalo na stazama Poreča i okolice. U utrci je sudjelovalo petnaestak konjičkih klubova i pedesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske. Utrka bila podijeljena na staze 21km, 42km i 60km, te kategorije juniora i seniora.

Jahačima je izazov predstavljala dosta zahtjevna staza u porečkom zaleđu duljine preko 30km, a organizatori su dobrom pripremom i obilježavanjem staze sudionicima olakšali snalaženje i osigurali sigurno održavanje utrke. Natjecatelji su jahali od Varvari do Baderne, Gambetići, Bačve, Pršurići, Žikovići, nazad do Vežnaveri, Kosinožići i Varvari. Na dodjeli pehara organizatorima se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Najbolji su bili na stazi 60 km, kategorija seniori Ana Slijepčević (KK Husar) konj Gidran-1-Shefika, te kategorija juniori Iris Baljak (KK Vinia) na konju Zulema di Gallura.

Na stazi 42 km, u kategoriji seniori najbolji je bilo Dorijan Mihelić (KK Spirit Poreč) na konju Calipso, te u kategoriji juniori Dorian Vlajnić (Konjička udruga Konji gizdavi) na konju Jantar. Na stazi 21 km, u zajedničkoj kategoriji seniora i juniora prvi je bio Zoran Uravić (Konjički savez Istarske županije) na konju Gazal Ahat. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su članovi KK Vinije iz Bjelovara, drugo mjesto KK Istre iz Manjadvorci, treće KK Husar iz Čazme, a KK Spirit Poreč osvojio je četvrto ekipno mjesto. To je za ovaj klub velik uspjeh, doznajemo od Dorijana Mihelića organizatora i predsjednika KK Spirit Poreč. Kako dodaje, ovo je bilo prvo ovakvo natjecanje na području Poreča, a svojim su plasmanom on i kolegica iz kluba, juniorka Tia Mofardin koja je stigla druga u utrci na 60 km, stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju. Također, KK Spirit Poreč biti će domaćin prvom kolu Županijske lige IŽ koje će se održati krajem svibnja .

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email