NEWS
valfresco

U Poreču pas napao 18-godišnjakinju i njenog psa, u Umagu pas napao 39-godišnjakinju

24.07.2018. 14:18; Učitavanja: 388; Početna / Crna kronika / U Poreču pas napao 18-godišnjakinju i njenog psa, u Umagu pas napao 39-godišnjakinju

Pripazite na svoje životinje!

Tijekom jučerašnjeg dana, istarska je policija zaprimila dvije dojave o držanju pasa bez nadzora.
U subotu, 21. srpnja oko 19.10 sati, 18-godišnjakinja je u Medulinskoj ulici u Poreču šetala na povodcu psa jorkširskog terijera, kada je do njih dotrčao pas nepoznate pasmine u vlasništvu 48-godišnjakinje i napao ih. Djevojka je pala na tlo i zadobila ozljede, dok je terijer od zadobivenih ozljeda uginuo. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 48-godišnjakinji će se izdati prekršajni nalog.
Drugi događaj evidentiran je u ponedjeljak, 23. srpnja oko 8.30 sati, kada je na parkiralištu u Ulici Joakima Rakovca u Umagu nepoznati pas ugrizao za nogu 39-godišnjakinju i lakše ju ozlijedio. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja.
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.
Vlasnicima životinja ujedno skrećemo pozornost i na preporuke veterinarske službe, obzirom da su za vrijeme ljetnih vrućina psi nervozniji, što nerijetko završava ugrizima. Stoga, savjetujemo vlasnicima pasa da svoje ljubimce ne šeću u vrijeme najvećih vrućina, nego rano ujutro ili navečer kad zahladi te da ih obavezno vode na povodcu kako bi životinje bile pod kontrolom vlasnika.

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email