NEWS
valfresco

U Poreču održana edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

2019-02-03_09h32_04
03.02.2019. 09:30; Učitavanja: 180; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču održana edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

U Poreču je održana edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koju je u suradnji s Istarskom županijom organizirao Centar dr. Rudolf Steiner iz Međimurja. Centar već dvije godine održava predavanja o biodinamičkoj proizvodnji za koju se mnogi opredjeljuju.

U biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji pažnja se pridaje načinu na koji se postupa prema tlu, biljkama, ali i čovjeku koji sudjeluje u proizvodnji te vrste.

Genij svoga doba, kako su ga mnogi nazivali, Rudolf Steiner, rođen je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji gdje je osnovan i centar njemu u čast. Prema riječima Posavec, doktor Steiner poznatiji je izvan Hrvatske, a u Centar redovito dolaze posjetitelji iz cijelog svijeta. Promocijom i besplatnim edukacijama povećava se i interes javnosti. Život i djelo doktora Steinera interesantno je jer je on za sobom ostavio 365 knjiga te 7 i po tisuća predavanja.

Cilj edukacija je osvijestiti o problemu opadanja kvalitete tla, te ponuditi rješenje u vidu biodinamičke poljoprivrede koju je Steiner smatrao poljoprivredom budućnosti.

Ovakav tip ekološke proizvodnje u Istri prakticira mali broj ljudi, pa je ova edukacija organizirana kako bi se i ostali zainteresirani proizvođači mogli informirati, te prema svojim odlukama opredijeliti za biodinamičku proizvodnju.

Održano predavanje prvi je korak ka biodinamičkoj proizvodnji koja će istarskim poljoprivrednicima omogućiti suradnju s ostalim europskim proizvođačima. Zbog velikog broja zainteresiranih, organizatori najavljuju i nastavak edukacija.

Novinarka: IVONA MILOTIĆ (TVIstra)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S