NEWS
VALFRESCO sredina

U Poreču održan tradicionalni ljetni kamp Istarskog boćarskog saveza

Istra i Primorje zajedno za WEB
07.09.2021. 21:31; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču održan tradicionalni ljetni kamp Istarskog boćarskog saveza

Nakon prošle (2020.) godine pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, Istarski boćarski savez je ove godine (2021.), s prelaska sa kolovoza na rujan ponovno priredio svoj ljetni kamp za mlade boćarice i boćare, dobnog uzrasta do 16 godina i mlađe, koji tradicionalno priređuje već više od dva i pol desetljeća, kao jedan od neizostavnih vidova rada s mladim naraštajima u istarskom boćarskom sportu.

Na već tradicionalnom mjestu u Poreču, ovoga je ljeta ciljano okupljeno 15 najnadarenijih boćarica i boćara rođenih 2005. godine i mlađih koji su šest dana usvajali nova boćarska znanja, ali i stjecali nova poznanstava, družili se, kupali i uživali u ostalim ljetnim radostima. 

Instruktori u ovogodišnjem kampu bili su Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac, dvostruki svjetski prvak, igrač i voditelj superligaša Pazina, predsjednik Zbora trenera IBS-a, zatim Romano Grižančić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije i trener prvoligaške ženske ekipe BK Labin inače aktualnih prvakinja Hrvatske, te Čedo Vukelić, izbornik hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj.

Aktivnosti kampa odvijali su se kao i obično na boćalištu SC Albatros u Zelenoj laguni. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osoblja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale. 

Polaznici kampa IBS-a 2021.

Lorna Klarić, Nino i Tino Majcan, Mateo Matošević, Roko Babić, Luigi Šimac (Pazin), Mateo Ventin (Kamen Pazin), Filip i Simon Kajin (Vrh), Roko Jukić (Istra Poreč), Filip Popović, Tomas Jurcan (Montižana), Manuel Matošević (Sveti Lovreč mladi), Manuel Peršić, Tian Baričević (Vodnjan).

Mladi istarski boćari odigrali su tijekom trajanja kampa u Zelenoj laguni i prijateljski susret sa odgovarajućom selekcijom Primorsko-goranske županije, u kojoj su slavili pobjedu 13:11.

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna