NEWS
VALFRESCO sredina

U Poreču održan sastanak svih sudionika EU projekta STREAM (Strategic development of flood management)

konferencija STREAM
23.11.2022. 19:01; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U Poreču održan sastanak svih sudionika EU projekta STREAM (Strategic development of flood management)

Grad Poreč-Parenzo kao partner na projektu STREAM bio je domaćin dvodnevnog koordinacijskog sastanka svih sudionika EU projekta STREAM, koji se je održao u četvrtak 10.11. i petak 11.11.2022. godine u kongresnoj dvorani Doma obrtnika Poreč. Grad Poreč – Parenzo počeo je s provedbom EU projekta STREAM (Strategic development of flood management) iz Programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska 2014.-2020. u travnju 2020 godine, a cilj je poboljšati praćenje rizika i povećati upravljačku sposobnost za brzo reagiranje na katastrofalne poplave izradom karata rizika i razvojem plana upravljanja rizikom od poplava.

Time se smanjuju negativne posljedice na ljudsko zdravlje, okoliš, kulturnu baštinu i ekonomske aspekte područja povezanog s poplavama. Za Poreč ovo je još jedan u nizu nadstandarda, kojim se direktno utječe na očuvanje sigurnosti i ljudskog zdravlja.

Koordinacijski sastanak organizirao je Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča a uvodni govor je održao zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, te partnerima iz Italije i Hrvatske poželio dobrodošlicu u grad Poreč.

Osim koordinacijskog sastanka projekta u Poreču, održan je i sastanak članova Upravnog odbora projekta i sastanak Međunarodnog upravnog odbora zaduženog za procjenu rizika od poplava. Raspravljalo se o statusu radnih paketa i napretku planiranih aktivnosti i realiziranim pilot projektima razvoja inovativnih tehnologija predviđanja poplava.

Na projektu sudjeluje 16 partnera iz Italije i Hrvatske. Vodeći partner je Razvojna agencija Zadarske županije Zadra Nova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.411.657,83 €, a budžet Grada Poreča – Parenzo iznosi 327.875,00 €, uz stopu sufinanciranja od 85%.

Projektne aktivnosti, u okviru projekta STREAM za Poreč su izrada katastra rizika od poplave, izrada karte rizika od poplave i opasnosti od poplave za područje Grada Poreča – Parenzo, izrada plana upravljanja rizikom od poplave, uspostavljanje međunarodne platforme za poplave, provedba edukacijskih aktivnosti hitnih službi, službi civilne zaštite, vatrogasnih postrojbi, te ostalih relevantnih dionika, kao i nabavka opreme u procijenjenoj vrijednosti oko 730 tisuća kuna (pumpe, kacige, zaštitna odjela, oprema) koja je stigla u Javnu vatrogasnu postrojbu Poreč.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna