NEWS

U Poreču novi sadržaj za najmlađe: Porečanka Sheri Gržinić pokrenula ONSTAGE studio za glumu i mjuzikl

S kolegama Gordanom, Valentinom, Ivanom i Glenom u Čaroliji Badnje večeri porečkih DND- i USB-a
26.08.2022. 11:13; ; Početna / Kultura / U Poreču novi sadržaj za najmlađe: Porečanka Sheri Gržinić pokrenula ONSTAGE studio za glumu i mjuzikl

Pri kraju su ljetni praznici i naši najmlađi broje sitno do prvog dana škole i vrtića. Vrijeme je za nove knjige, bilježnice i pernice, ali i za biranje vanškolskih aktivnosti. U Poreču djeca i mladi imaju doista brojne mogućnosti – od raznolikih sportova i plesa, do glazbe, likovnih i znanstvenih radionica. A od ove jeseni se mogu okušati i u nečemu potpuno drugačijem.
Njihova sugrađanka, 34-godišnja Sheri Gržinić upravo je pokrenula ONSTAGE studio za glumu i mjuzikl u kojemu će imati prigodu puno toga naučiti, otkriti svoje umjetničke vještine, kreativno se izraziti, steći sigurnost u sebe i, ništa manje važno – dobro se zabaviti.

– Glumom i plesom se bavim oduvijek. Odrasla sam u radionicama Društva Naša djeca i USB-a, a posljednjih 15-ak godina i sama vodim radionice i prenosim svoja znanja i iskustva djeci. To je jednostavno moj poziv koji neizmjerno volim i za koji sam se školovala. I mogu vam priznati da jedva čekam okupiti ekipicu i započeti s aktivnostima u svom studiju!, priča nam Sheri s vrckavim osmijehom i entuzijazmom koji osvajaju na prvu.

Mnogi klinci našu sugovornicu znaju upravo kao voditeljicu iz USB-ovog Ljetnog mjuzikl kampa u Taru za koji se ovog ljeta tražilo mjesto više, a šira kazališna publika kao glumicu iz predstava i mjuzikla „Bit’ će bolje kad se oženimo“, „Uspavana ljepotica“, „Trešnjik“, „Next to normal“ i „Urinetown“. Sheri je započela studirati psihologiju, ali je zov pozornice bio jači. Tako se odlučila na drastičan potez i otputovala u Milano gdje je diplomirala na akademiji za glumu i mjuzikl Scuola del Teatro Musicale, priznatoj od strane talijanskog ministarstva znanosti i obrazovanja. Osim toga, završila je školu Ri-teatra u Rijeci i surađivala sa teatrom „Naranča“ u Puli.

Svoje umjetničke i edukativne zadatke uspješno usklađuje s privatnim životom. Već neko vrijeme sa svojom lijepom obitelji, suprugom Danielom i sinčićima Roccom i Lovrom, od 4 i 2,5 godine, živi u Brtonigli. Na taj su se potez odlučili kako bi što više vremena provodili zajedno, budući da Daniel radi u Umagu. Uz suprugovu podršku i onu njihovih roditelja, koji uskaču kad je god potrebno čuvati djecu, Sheri se odvažila krenuti u poduzetničke vode i nedavno je u svom Poreču osnovala obrt. Na Zavodu za zapošljavanje se kandidirala za poticaje za samozapošljavanje i njen je poslovni plan uspješno prošao selekciju. Dobila je tako priliku iznajmiti prostor i kupiti potrebnu opremu, od mikrofona, sintisajzera i pojačala do reflektora. U svoj rad će uključiti i druge profesionalce. Za početak će to biti Angelica Zacchigna koja završava studij na Konzervatoriju za glazbu „Giuseppe Tartini“ u Trstu, bavi se glazbom više od desetljeća, a popularnost je stekla i uspješnim nastupima u talent showovima.

– Djeca i mladi su mi najvažniji i njima se prvenstveno posvećujem. Voljela bih im otkriti sve što sam doživjela i naučila na svojim studijskim putovanjima u Londonu i New Yorku. No, razmišljam o workshopovima za sve uzraste – za odrasle, pa i za treću dob. Jer gluma nije samo umjetničko izražavanje. Ona može biti ljekovita, pomoći kod održavanja uma mladim, izlaska iz vlastite komfor zone, oslobađanja od stresa i pobjeđivanja nervoze zbog javnih nastupa koji su danas sve važniji i u obrazovanju i u poslovnom svijetu, zaključuje Sheri, otkrivajući da očekuje suradnju sa zajednicama Talijana i mjesnim odborima u Poreču i šire.

A s obzirom na to koliko je energična i poduzetna, tko zna, možda ćemo u skoroj budućnosti u porečkom kazalištu gledati i domaću produkciju Chicaga, Sherinog najdražeg mjuzikla!

Prvi dvomjesečni workshop započinje 16. rujna i traje do 19. studenog. Odvijat će petkom i subotom u dvorani u Poreču, točnije u Vranićima (Dalmatinska 19A) i to u tri grupe – za djecu od 5 i 6 godina, za onu od 7 do 9 te od 10 do 14 godina. Svaki će workshop imati drugu temu i završavat će priredbom, odnosno mjuziklom u kojemu će polaznici pokazati usvojene osnovne tehnike glume, pjevanja, scenskog pokreta i nastupa pred publikom. Zainteresirani mogu detaljne informacije dobiti telefonom na broj 097 708 7076, na Facebook profilu Sheri Gržinić i ONSTAGE studija za glumu i mjuzikl ili e-mailom na adresi [email protected].  

M.S.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email