NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Poreču je počeo sedmi Sport Fest

384268031_838709591591000_6926015233345321814_n
13.10.2023. 20:01; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču je počeo sedmi Sport Fest

Danas je u porečkoj dvorani Žatika otvoreno sedmo izdanje Sport Festa, vodećeg sajma i konferencije sporta, koji će do nedjelje 15.10.2022. svim posjetiteljima nuditi raznovrstan i bogat sadržaj. Na otvorenju događaja mnogobrojne su goste pozdravili g. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i g. Tomislav Družak, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta.

Zatim su dodijeljene i JUMP nagrade za promicanje i unapređivanje sporta:

  1. SPORTSKI TURIZAM – Hrvatski olimpijski odbor
  2. GRAD SPORTA – Grad Županja
  3. DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE – Hrvatska elektroprivreda
  4. SPORTSKI MARKETING – Hrvatski rukometni savez
  5. SPORTSKI DOGAĐAJ – ATP Croatia Open Umag
  6. SPORT ONLINE – Sport Klub Hrvatska

Konferencijski dio koji traje do subote 14.10. i uključuje mnoge atraktivne govornike iz svijeta sporta, a među njima su Siniša Krajač, Zoran Primorac, Goran Perkovac, Mirela Kardašević, Bruno Marić, Giovanni Cernogoraz, prof. dr. sc. Boris Nemec, i mnogi drugi.

Zajedno s konferencijom počeo je i sajamski dio, ali i popratne aktivnosti poput Red Bull BMX akrobacija, nastupa Dunking Devilsa, te natjecanja u 3X3 košarci, freestyle nogometu, obaranju ruku, bodybuildingu, pikadu, boksu i flying disku. Tradicionalno se održavaju i Run Fest utrke na 5 i 10 km.

Posebno zanimljiva je izložba Hrvatskog športskog muzeja gdje se uz stručno vodstvo održavaju i edukativne igre za djecu bazirane na starim disciplinama. Također, na kraju prvog dana Sport Festa, Tarik Filipović odigrao je svoju hit predstavu SEX & GLAD (Doktor za one stvari).

Najbolja vijest za sve fanove sporta jest da je , zahvaljujući podršci Istarske županije, grada Poreča te glavnog partnera Valamara, sav navedeni sadržaj – osim konferencije – je i ove godine besplatan.

Više detalja i raspored događaja dostupan je na www.sportfestporec.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email