U Poreču je održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Istarske županije

Koordinacijski sastanak Istarska županija
08.07.2021. 14:00; ; Početna / Gospodarstvo / U Poreču je održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Istarske županije

Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktor TZ Istre Denis Ivošević te 20 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Direktor Staničić je u uvodu predstavio rezultate turističkog prometa, koji su u dosadašnjem dijelu godine za 50 posto bolji u odnosu na isto razdoblje lani te je naglasio kako je cilj u ovoj godini postići oko 60 posto rezultata iz rekordne 2019. godine. Direktor Staničić je također naglasio važnost povoljne epidemiološke situacije za daljnje turističke tijekove te pozvao sve na odgovorno ponašanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i regionalnih stožera koji mogu donijeti dodane mjere s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke slike.

Tijekom koordinacije je naglašeno kako je u privlačenju turista, uz sigurnost, vrlo važna kvalitetna i ciljana promocija zbog čega je HTZ na inozemnim tržištima proveo niz kampanja i promotivnih aktivnosti, od kojih su posebno istaknute kampanje Safe Stay in Croatia te glavna pozivna kampanja Trust me, I’ve been there.

Uz inozemna tržišta, direktor Staničić se osvrnuo i na važnost domaćeg tržišta na kojem je aktivna kampanja Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku, dok se za jesen, kako je rekao, planira provedba projekta Tjedan odmora vrijedan koji je u svojoj prvoj inačici prošle godine ostvario vrlo dobre rezultate.

Na koordinaciji je posebno istaknuta važnost plasmana točnih i preciznih informacija na inozemnim tržištima s posebnim naglaskom na protokole prelaska granica i testnim centrima, a razgovaralo se i o turističkoj pristojbi i članarinama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i dr.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email