NEWS
valfresco

U Poreču druženje stručnjaka i trudnica za zdravlje mama i beba

22. zzjz plakat Najava Poreč
17.12.2018. 11:06; Učitavanja: 151; Početna / Lifestyle / Zdravlje / U Poreču druženje stručnjaka i trudnica za zdravlje mama i beba

U Zdravom gradu Poreč 19. 12. 2018. s početkom u 18 h bit će održano predstavljanje Udruge primalja i obitelji te predavanje  „Prehrana u trudnoći“ od strane nutricionista Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Poseban aspekt brige za zdravlje trudnice je zdrava prehrana u trudnoći. Iako moderne trudnice uglavnom znaju da u trudnoći ne vrijedi ono „treba jesti za dvoje“  ipak je važno informacije o urednoj i zdravoj prehrani u trudnoći dobiti od stručnjaka bilo da se radi o urednoj trudnoći ili onoj koju prate  određene specifične teškoće.

Ovaj susret bit će to prilika za opušteno druženje, učenje i ostvarivanje kontakta trudnica i mladih obitelji  sa stručnjacima različitih profila koji mogu podržati drugo stanje korisnim savjetima.  Svaka trudnoća je istinski drugo stanje što nameće pomalo drugačiji tempo života trudnice i čitave obitelji, ponekad zahtijeva barem privremeno mijenjanje životnih navika (kretanja, hranjenja, druženja …). U tom periodu važno je poznavanje specifičnosti trudnoće te se osloniti na stručnjake koji mogu biti pri i pomoći svojim znanjima i savjetima. Suradnja i kontakt obitelji, posebno trudnica, sa zdravstvenim osobljem (liječnicima, patronažnim sestrama, primaljama, nutricionistima, psiholozima…) može značajno olakšati nedoumice, strahove , dileme mladih budućih majki te doprinijeti opuštenosti i sretnom iščekivanju djeteta. Stručnjaci organizirani u udruge ili oni u okviru zdravstvenih i drugih ustanova mogu pružiti vrijedne informacije te biti na raspolaganju za većinu pitanja i nedoumica. Baš zato te je stručnjake dobro upoznati, čuti i znati da mogu pružati oslonac.

Zato ovom prilikom Udruga primalja i obitelji  i nutricionisti Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije  pozivaju trudnice, mlade parove, suradničke struke kojima će predstaviti svoj rad i savjete o zdravoj prehrani u trudnoći.

Print Friendly, PDF & Email