NEWS
Ljeto u Funtani

U Poreču dr. Rajović govorio o novim metodama učenja za razvoj intelektualnih sposobnosti

IMG-18cecb66bb31ed0939e667e30acc7bb5-V
25.10.2018. 14:19; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / U Poreču dr. Rajović govorio o novim metodama učenja za razvoj intelektualnih sposobnosti

U suradnji Dječjeg vrtića Radost Poreč i Zdravog grada Poreč, dr. Rajović je u srijedu  24. listopada 2018. održao svoje prvo interaktivno zanimljivo predavanje za odgajateljice dječjih vrtića Radost i Paperino u prostoru vrtića Radost.

Dr. Rajović, se kao liječnik bavi područjem neurofiziologije i njezine primjene u pedagogiji s ciljem poticanja ranog intelektualnog razvoja djeteta. Naglašava kako su danas u svijetu brzih promjena potrebne nove metode učenja koje omogućavaju funkcionalno mišljenje, a ne reproduktivno znanje (učenje napamet). Djeca danas živeći život u svijetu tehnologije razvijaju druge centre u mozgu pa ni ne mogu učiti putem starih metoda. U budućnosti će svijetom vladati narodi sa najboljim ishodima razvijenog funkcionalnog mišljenja i logičkog zaključivanja koje omogućava bolju prilagodbu na promjene i traženje rješenja. Djeca koja se danas educiraju poučavaju se za zanimanja koja još ne postoje te koja će u svijetu brzih promjena tek nastati. Baš zato su im potrebne nove metode poučavanja.

Kroz čitavo izlaganje je komunicirajući sa odgajateljicama demonstrirao tehnike učenja kroz igru i davao nove mogućnosti za poučavanje djece. Istaknuo je kako se najviše uči usputno, kroz igru i zabavu, a najmanje kada se nešto mora. Isto tako je naglasio kako odgajatelji mogu puno ali ne mogu sami, potrebno im je da nove tehnike učenja i ranog razvoja sposobnosti razumiju i roditelji, a primjenjuju i nastavnici u školi.

Zato je ovo predavanje tek početak suradnje sa ovim svjetski poznatim stručnjakom. Uskoro će održati predavanje u porečkim školama te otvoreno predavanje za sve zainteresirane stručnjake i roditelje.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email