NEWS
Ljekarna

U porečkom muzeju otvara se multimedijalna izložba „Izgubljeno/Nađeno (Lost and Found)“

poster idea#01 OKKK
20.06.2016. 18:15; ; Početna / Kultura / U porečkom muzeju otvara se multimedijalna izložba „Izgubljeno/Nađeno (Lost and Found)“

Izložba „Izgubljeno/Nađeno (Lost and Found)“ bit će otvorena u petak, 24. lipnja u 20.00 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine.

Na izložbi će biti izloženi fotografski projekti autora Andyja Fabrykanta, Rossa T. Smitha, Cleo Wächter, Roberta Sironića i Petre Počanić te video rad Mīra Soaresa. Posjetitelji će također moći pogledati izbor multimedijalnih i video projekata odabranih u suradnji s platformom Slideluck, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u New Yorku koja promovira organizaciju fotografskih evenata i projekcija gdje se u jednom događaju spajaju umjetnost i hrana. Umjetnici čiji će se radovi prikazivati su: Rafael Arocha, Marco Casino, Giovanni Chianese, Danny Ghitis, Ariane Pfannschmidt, Arianna Fraccon, Sonia Hamza, Samy St Clair, Rafa Raigón, Davide Palmisano, Dalibor Talajić te dvojac Jean Marc Caimi i Valentina Piccinni.

Izložba je koncipirana kao tribut putovanju shvaćenom kao načinu kretanja kroz prostor ili kao prolaz u kojemu se možemo izgubiti ali ujedno i pronaći. Kao polazišna točka u radovima umjetnika koji će biti predstavljeni na izložbi izabran je koncept lutanja. Lutanje u formi procesa koji dozvoljava gubljenje sebe ima cilj shvaćanja i učenja te možda na samom kraju i pronalaženja.

Izabrani umjetnici djeluju u širem spektru medija, no dominantan je onaj fotografski koji je ujedno i značajan za stvaranje odnosa sa samim pojmom vremena. A vrijeme je, uz prostor, osnovno sredstvo u procesu gubljenja. Gubljenje vremena doslovno dozvoljava stvarima da se dogode, uzeti si vrijeme za prolaz kroz prostor znači i vidjeti stvari koje inače u žurbi, ne bismo ni primijetili.

Autorica koncepta, postava i kustosica izložbe je likovna pedagoginja i fotografkinja Sabina Damiani. Izložba će biti otvorena do 18. srpnja.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email