NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U porečkom Klubu za mlade raznim turnirima društvenih igri obilježili Međunarodni dan mladih

Klub za mlade Poreč u povodu Međunarodnog dana mladih
14.08.2023. 22:44; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U porečkom Klubu za mlade raznim turnirima društvenih igri obilježili Međunarodni dan mladih

U povodu Međunarodnog dana mladih,12. kolovoza, Klub za mlade Poreč organizirao je bogat program i natjecanja u raznim turnirima društvenih igri. Četrdesetak mladih rado se iskušalo u ovim izazovima, a za najuspješnije su pripremljene nagrade i diplome. Mlade natjecatelje su pratili i gradonačelnik Loris Peršurić, te voditeljica Odsjeka u upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Poreča-Parenzo Tihana Mikulčić.

Tako je u mini turniru u biljaru najbolji bio Leo Lalić, koji se već i u ranijim turnirima Kluba pokazao kako najuspješniji, te ovime potvrdio titulu. U mini turniru u FIFA22 najuspješniji je bio Tomo Šibl, koji je pokazao najbolju vještinu rukovanja na igraćoj konzoli PlayStation5. Ekipa entuzijasta u stolnim društvenim igrama odmjerila je snage u igri Carcassonne, a pobjedu je pak odnio jedan od početnika u istoj, Jan Lovreković. Održan je i turnir u kartaškoj igrici Yu-Gi-Oh, a najuspješniji je bio Gregor Žibert. Na kvizu općeg znanja na temu „Mladi“ sudjelovalo je pet ekipa, a pobjedom su se okrunili članovi ekipe DeathStar Rapunzel u sastavu Nina Bauk, Gregory Tomazin, Jan Lovreković i Ugo Puniš.

U napetoj i zabavnoj atmosferi mladi su se zabavljali i pokazali svoje vještine, a dobro prihvaćene društvene igre biljar i FIFA22 turniri održat će se još do kraja ljeta, te na jesen kreće Kviz liga. Inače, Kvizaška liga u Klubu za mlade jedna je brojnih i jako dobro prihvaćenih aktivnosti u porečkom klubu, a zbog velikog broja sudionika ovoga proljeća potrebne su bile i prijave. Na zahtjev mladih kvizaša liga će se nastaviti opet najesen. Inače, mladi su u Klubu imali i razna druga događanja, „Večeri po izboru razreda“: učenika Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića, uz kviz, švedsko- engleski jezični kutak, plesni kutak i kutak s društvenim igrama, a „Večeri“ su organizirali i učenici i Srednje škole Mate Balota uz karaoke party i društvene igre.

Klub je otvoren za mlade svaki dan osim srijede, sve aktivnosti i događanja koja se odvijaju u njemu mogu se pratiti i putem Facebook i Instagram društvenih mreža na Klub za mlade Poreč.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email