U petak u 19 sati podjela literarne nagrade Laurus nobilis u Istarskoj sabornici

IMG_5642
08.05.2018. 14:56; ; Početna / Kultura / U petak u 19 sati podjela literarne nagrade Laurus nobilis u Istarskoj sabornici

Gradska knjižnica Poreč ove će godine po dvadeset i drugi put dodijeliti literarnu Nagradu Laurus nobilis za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa, eseja, na hrvatskom ili talijanskom jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola Poreštine.

Nakon provedenog natječaja prosudbeni je odbor, kojega čine profesori hrvatskog i talijanskog jezika, između 53 pristigla rada, izabrao najbolje. Proglašenje nagrađenih i pohvaljenih održat će se u petak, 11. svibnja 2018. godine u 19.00 sati u Istarskoj sabornici.

Osim osvajanja nagrade, novčanog bona za kupnju knjiga te trodnevnog putovanja u Zabok, poticaj mladim autorima je tiskanje njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja kojom još od 1995. godine tri prijateljska grada; Poreč, Zabok i Crikvenica stvaraju neraskidive kulturne veze.

Podržite i Vi svojom nazočnošću naše mlade laureate na svečanoj dodjeli Nagrade Laurus nobilis!

Još jednom zahvaljujemo svim učenicima koji su se odazvali na natječaj te školama, mentorima i ravnateljima koji su potakli učenike na pisano stvaralaštvo.

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email