U petak se na plaži Pical održava edukacija „Mini morska školica“

Ljetne radionice 2019 (2)
12.08.2021. 08:36; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U petak se na plaži Pical održava edukacija „Mini morska školica“

U petak, 13.8.2021. s početkom u 9h na plaži Pical, kraj „Dige“ održati će se edukativni dan pod nazivom “Mini morska školica”. Svi su pozvani, a posebni gosti biti će djeca iz Ljetnog kampa Društva naša djeca Poreč.

Edukacija je besplatna za sve, a provode je tri biologinje iz Centar za invazivne vrste s Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča s ciljem edukacije djece i mladih, građana i turista o najčešćim morskim vrstama.

Tijekom dana održavat će se razne aktivnosti, poput zajedničkog ronjenja u obližnji plićak, sakupljanja i prepoznavanja najčešćih morskih vrsta Jadrana te slaganja morskih akvarija. Na kraju dana, sve biljne i životinjske vrste vraćamo u more. Uz pomoć ključeva za determinaciju svatko će moći naučiti kako prepoznati određenu vrstu u okolišu. Posebnu pozornost posvetit ćemo invazivnim morskim vrstama grozdastoj kaulerpi (Caulerpa cylindracea) te meduzama. Organizirane su i tematske edukativne igrice (memory igra, puzzle) te bojanke za one mlađe i sve koji se tako osjećaju.  

Aktivnost podržava Grad Poreč.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email