NEWS

U petak otvorenje i Dan otvorenih vrata Osnovne škole i sportske dvorane Finida

OŠ Finida3
28.08.2018. 14:52; ; Početna / Slider / U petak otvorenje i Dan otvorenih vrata Osnovne škole i sportske dvorane Finida

Svečano otvorenje nove Osnovne škole i sportske dvorane Finida održat će se u petak, 31. kolovoza 2018. u 11 sati. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnateljica Osnovne škole Poreč Nadija Kos i privremena ravnateljica Osnovne škole Finida Suzana Poropat Božac.

– Odlučili smo da se otvorenje škole održi odvojeno od prvog dana nastave kako bi svi oni koji to žele mogli neometano obići cijeli kompleks nove škole i dvorane. Ovo je jako veliki događaj za učenike i roditelje, ali i za cijeli Poreč i sve njegove stanovnike koji otvorenje ove škole očekuju godinama. Zato pozivam sve Porečanke i Porečane da dođu i zajedno obilježe ovaj povijesni dan za naš grad. Vrata škole će u petak, 31. kolovoza za sve biti otvorena do 18 sati, rekao je gradonačelnik i napomenuo kako će otvorenje škole značajno utjecati na kvalitetu života svih porečkih obitelji, a jako će oživiti i porečka naselja Čimižin i Finida.

Koliko će se promijeniti svakodnevica porečkih školaraca, govori činjenica da će nastava u obje škole i u njihovim područnim odjelima počinjati u 8.30 ujutro, kako bi se prijevoz učenika u sve porečke škole mogao osigurati.

– U kojem su razredu, djeca će moći doznati na panou u holu Osnovne škole Poreč. Zbog nove Uredbe o zaštiti osobnih podataka, takve podatke više ne smijemo objavljivati na web stranicama, tako da pozivamo roditelje i učenike da ih dođu pročitati u školu, rekla je ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos. Dodala je kako će se sve dodatne informacije poput rasporeda zvona, do kreiranja web stranice OŠ Finida nalaziti na web stranici OŠ Poreč i Grada Poreča-Parenzo.

– U prvom tjednu nastave ćemo tek primijetiti koje su dodatne potrebe, poput osiguravanja boravka za djecu koja bi u školu dolazila prije početka nastave u 8.30 ujutro. Osim toga, sastajemo se ovaj tjedan i s prijevoznikom kako bi pronašli rješenja i osigurali prijevoz iz svih porečkih naselja, a sve ćemo potrebe i promjene dogovarati s roditeljima, zaključila je Kos.

Privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac najavila je kako će prvašići imati tradicionalne prijeme u svim školama prvog dana nastave 3. rujna i to idućim rasporedom:

  • Područna škola Nova Vas – 09.00 sati
  • Područna škola Žbandaj – 10.00 sati
  • Osnovna škola Poreč – 11.00 sati
  • Osnovna škola Finida – 11.30 sati

Zamolila je roditelje da iskoriste priliku i sa svojim prvašićima već ovog tjedna prošeću rutom kojom će djeca ubuduće dolaziti u školu, a da nakon prvog dana nastave s njima provedu jedno ugodno popodne u druženju, kako bi im ovaj prvi dan škole ostao u lijepom sjećanju.

Za sam dan otvorenja organiziran je prigodni kulturno-umjetnički program u kojem će sudjelovati sve porečke osnovne škole, kao i glazbene skupine, a po otvorenju i obilasku škole za sve je u školskoj blagovaoni organiziran i domjenak.

Pozivaju se svi koji u petak planiraju doći na otvorenje škole, da pristupe stražnjem parkiralištu iz Vrsarske ulice ili novom pristupnom cestom, koja će izuzetno za potrebe otvaranja biti otvorena na potezu od Velpra do Osnovne škole Finida. – Cesta će dotad biti prekrivena prvim slojem asfalta, dok je dovršenje u punom profilu predviđeno kad započne školska godina, kako bi onuda mogli prometovati školski autobusi, napomenuo je gradonačelnik i dodao kako danas počinju radovi na cesti od Croduxa do La Copa. Tu će se dodatno označiti svi pješački prijelazi, dok će razina najfrekventnijeg biti podignuta na razinu nogostupa kako bi se dodatno osiguravao promet pješaka, poglavito školaraca na putu za novu Osnovnu školu Finida.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email