NEWS
HALF MARATON S

U petak 7. travnja je održana 5. Javna tribina građanske inicijative Zajedno – Insieme

javna-tribina1
09.04.2017. 17:33; ; Početna / Politika / U petak 7. travnja je održana 5. Javna tribina građanske inicijative Zajedno – Insieme

Uz učešće u svojstvu domaćina tribine, ali i nezavisnog kandidata za gradonačelnika  Grada Poreča Maurizia Zennara prof.,  Željka Bosanca kao moderatora, te prof.dr.sci. Mirka Štifanića i Dine Debeljuha, dipl.ing., tribini se kao izlagač/uvodničar pridružio i g. Tomislav Pahović načelnik općine Motovun.
On je iz svog iskustva pobjede s nezavisnom listom na prošlim lokalnim izborima govorio o tome koje su zamke i koliki su napori potrebni da se na izborima pobijedi uobičajene „jake“ stranačke liste koje ovdje u Istri uglavnom uvijek formira i predvodi IDS. Naravno, ono što smo i pretpostavili, tajna je bila u osnovnim postavkama neposredne demokracije – direktna komunikacija s glasačima, anketiranje i akceptiranje njihovih ideja, zamjerki i zamisli kao i poticanje na što veću izlaznost – bez negativne kampanje! Tako je Motovun na prošlim izborima imao najveću izlaznost u Hrvatskoj i to oko 73%. I tu je bila „tajna“ uspjeha!

Pored uobičajeno dobre posjećenosti građana, na javnoj tribini nazočilo je i troje kandidata za istarskog župana / županicu: Marino Baldini kao kandidat SDP-a, nezavisna Kristina Bulešić i Monika Udovičić kandidatkinja HDZ-a; Eduard Erman kandidat za načelnika Žminja; još nekoliko kandidata gradskih i općinskih lista koji još nisu istakli službenu kandidaturu i konačno mnogi drugi bivši načelnici i gradonačelnici s područja Istarske županije.

Nadahnutim obraćanjem prisutnima se obratio i dvadesetošestodišnjak Zoran Antičević, autor najprodavanijeg romana u 2016.g. ,,Evanđelje tame”, predstavnik Hrvatske  2016.g.na najvećoj svijetskoj smotri knjiga u Frankfurtu i aktivni član Matice Hrvatske  govoreći o stranačkim politikama prema mladima u izbornoj godini i o kulturi općenito.

Uz živo sudjelovanje prisutnih pitanjima i komentarima, tribinu je zaključio Marizio Zennaro najavivši iduću tribinu 21.travnja na kojoj će biti predstavljen predizborni program kao i članove liste predložene od grupe birača za nadolazeće lokalne izbore.

p.r.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email