NEWS

U PERŠURIĆIMA BIJESNA MAČKA

01.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / U PERŠURIĆIMA BIJESNA MAČKA

Potvrđena je bjesnoća kod još jedne mačke i to u selu Peršurići u općini Višnjan, doznajemo od županijske veterinarske inspektorice Rajke Lesić. Tamošnjem lovcu učinilo se ponašanje mačke sumnjivim pa ju je ustrijelio, a njegove sumnje potvrdila je analiza provedena u riječkom laboratoriju. Pretpostavlja se da bolesna mačka nije imala kontakta s ljudima.
Djelatnici Veterinarske ambulante Poreč do sada su uspjeli deratizirati svu Poreštinu, osim turističkih područja, autokampova, porečke Plave lagune i rovinjske Maistre. I taj bi posao bio obavljen do sada da se te tvrtke nisu oglušile na rješenje resornih inspektora i gradskog stožera za suzbijanje bjesnoće i ostalih zoonoza. No, kako doznajemo od inspektorice Lesić, i taj bi se posao trebao obaviti tijekom ovog tjedna.
Članovi stožera nisu zadovoljni ni dosadašnjim angažmanom lovaca koji bi trebali organizirati izvanredne hajke na lisice, tim više što su od prve pojave bjesnoće odstrijelili tek nekoliko njih.
Bjesnoća je utvrđena u prvoj polovici ožujka u Žbandaju, nedaleko od Poreča, kod jedne mačke, nakon toga kod druge, u istom mjestu, a nedavno i kod jedne lisice u selu Brčići u općini Višnjan.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email