NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Osnovnoj školi Poreč nove učionice za Posebni odjel koji provodi nastavu za učenike s poteškoćama

obilazak radova (1)
18.08.2022. 11:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Osnovnoj školi Poreč nove učionice za Posebni odjel koji provodi nastavu za učenike s poteškoćama

Školski praznici su vrijeme kada se u školama na području Poreča planiraju i provode one vrste radova koje nije moguće provesti u vrijeme kada se održava nastava. Tako se trenutno u Osnovnoj školi Poreč uređuju dvije nove učionice za potrebe polaznika Posebnog odjela, koji zajedno s odjelom za djelomičnu integraciju provodi nastavu za učenike s poteškoćama.

Radove je danas s ravnateljicom škole Marijom Mufić Santin i voditeljicom Odsjeka za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, mlade i civilno društvo Grada Poreča-Parenzo Tihanom Mikulčić obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Razlozi proširenja postojećeg Posebnog odjela su povećanje broja učenika, jer je samo u posljednje dvije godine ta brojka narasla na DEVET polaznika, koji su do sada osim prostora učionica  Posebnog odjela koristili i učionicu za kabinetsku nastavu. S obzirom na to da važeće epidemiološke mjere predviđaju ponovni povratak na kabinetsku nastavu, bilo je potrebno preurediti jednu učionicu i dodatno urediti prostor za još jednu dodatnu prostoriju-učionicu u cijelosti prilagođenu i opremljenu za provedbu specifičnih programa Posebnog odjela. Tijekom obilaska ravnateljica i gradonačelnik su dogovorili izradu presjeka prioriteta ulaganja u zgradu škole, te je dogovorena obnova svih sanitarnih čvorova u novom proračunskom razdoblju.

Planirani rok za završetak radova na učionicama je kraj mjeseca kolovoza, dakle, prije početka školske godine. Vrijednost radova je 100.000,00 kn, koje je osigurao Grad Poreč-Parenzo.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email