NEWS
VALFRESCO 10/23S

U OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč održan Projektni dan

347436315_743785677750059_153990880534405888_n
10.06.2023. 00:08; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč održan Projektni dan
Dana 9. lipnja u OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč održan je Projektni eko dan škole posvećen važnoj temi održivog razvoja.
 
Učenici razredne nastave su praktičnim aktivnostima obilježili ovaj dan tako što su prvaši obojali i postavili kućicu za ptice na velikom hrastu na Korsi, učenici drugog razreda su u Selini presadili tri masline, dok su učenici trećeg i četvrtog razreda unutar školskog okoliša okopavali, gnojili i zalijevali postojeća stabla.
 
Istovremeno, projektni je dan učenicima predmetne nastave započeo predavanjem o održivom razvoju koje su održale članice udruge Bio Istra, gospođa Vesna Baranašić i gospođa Zdenka Gudelj. Nakon inspirativnog predavanja, učenici su unutar svojih razreda sudjelovali u izradi projektnih podtema.
 
Petaši su se, tako, bavili temom Važnost očuvanja voda izradom ekološki prihvatljivih deterdženata i sapuna, šestaši su ukazali na važnost teme invazivnih vrsta na primjeru Hrvatske, Njemačke i Australije, sedmaši su računali ekološki otisak uočljiv kroz uvoz hrane i to tako da su napravili mapu Europe na kojoj je vidljivo iz kojih europskih država Hrvatska najviše uvozi hranu te su iznijeli i neka moguća rješenja, dok su istovremeno obradili i rezultate prethodno provedene ankete o ekološkim navikama naših učenika, a osmaši su se pozabavili intrigantnom temom Povijest i budućnost zagađenja koja je odgovorila na pitanja kada je, kako i zašto čovjek počeo zagađivati, te što nas očekuje u budućnosti ukoliko ne uložimo dodatan trud u očuvanje okoliša.
 
Svoje su radove svim učenicima tijekom petog sata predstavili u školskome holu čime je cjelina u potpunosti zaokružena. Istovremeno, učenici razredne nastave su svoje impresije o projektnom eko danu, kao i zaključke na temu održivog razvoja, prikazali na panoima koji će školske hodnike krasiti u narednome periodu.
 
“Veselo, zanimljivo i poučno je bilo danas u našoj školi, a ovime smo svakako i mi doprinijeli očuvanju našeg okoliša kao najvećeg blaga koje imamo!”, istakli su iz škole.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email