NEWS
Max 180920 S

U organizaciji Lions Cluba Poreč održana izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Poreštine i Pazina

DSC_2024
06.03.2017. 17:55; Učitavanja: 404; Početna / Kultura / U organizaciji Lions Cluba Poreč održana izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Poreštine i Pazina

U prostorima Galerije Likovnih umjetnika Poreča – a u objektu Galije održana je izložba likovnih radova pristiglih na Likovni natječaj učenika srednjih škola Pazina i Poreča i učenika osmih razreda Poreštine, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč.

U prostorije Lions Cluba Poreč su do 10.02.2017. pristigla 42 likovna rada na temu “Istra – zemlja sa stotinu lica”.

Na natječaj su se odazvali učenici iz 6 škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, SŠ Mate Balote Poreč, TUŠ Antona Štifanića Poreč, O.Š. Poreč i  O.Š. Tar – Vabriga.

Učenici su žiriju Lions Cluba Poreč dodijelili težak zadatak, obzirom da su članovi žirija trebali izabrati 20 radova za zajedničku izložbu, a od toga samo 3 likovna rada koji će biti i novčano nagrađeni.

Žiri u sastavu: Wolfgang Eller, Bojan Šumonja i Snježana Vidović je  nagradio radove  sljedećih učenika:

  1. Nagrada (1.000,00 kn) se dodjeljuje učenici Lini Cukrov (8.razred) iz O.Š. Tar -Vabriga; 
  1. Nagrada (750,00 kn) se dodjeljuje 2 puta zbog istog broja bodova. Nju dobivaju  Lorenza Anna Puhar (4.HTT razred) iz TUŠAŠ Poreč i Kristina Tanković (3.a razred) iz Pazinskog kolegija;
  1. Nagrada (500,00 kn) se dodjeljuje učenici Vanesi Tadić (2.a razred) iz GSŠJD Pazin.

Kojima je nagrade i priznanja uručio Marino Rossi predsjednik Lions kluba Poreč.

O izložbi i kako se do nje došlo govorila je Snježana Gutbier-Vidović.

Većina radova je kupljena a sredstva idu za škole odakle su učenici.

Nakon otvaranja izložbe tajnik kabineta Lions distrikta 126 Hrvatska Zlatko Janković-Miloš održao je predavanje na temu “Gdje postoji potreba tu su Lionsi” sa prikazom najznačajnijih akcija Lions kluba Poreč.

Nakon predavanja organizirana je mali domjenak za prisutne.

U uvodu otvaranja svojim umijećem nas je počastio Lorenzo Palman – harmonika učenik umjetničke škole Poreč, svirajući ariju Figara iz Seviljskog brijača.

Zadnju večer izložbe održana je  i “Večer poezije”. Naš gost, pazinski pjesnik Dragan Gortan, je prisutnim ljubiteljima poezije  recitirao većim dijelom još neobjavljene svoje pjesme.

Svim učesnicima,školama i umjetnicima, a posebno LUP-u Poreč i udruženju umirovljenika Poreč se zahvaljujemo na pomoći u organizaciji natječaja i izložbe.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email