U okviru projekta WINTER MED održava se posljednja serija webinara s ciljem predstavljanja dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma

2020-06-12_13h37_18
25.06.2020. 10:43; ; Početna / Obavijesti / U okviru projekta WINTER MED održava se posljednja serija webinara s ciljem predstavljanja dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma

U okviru projekta WINTER MED narednih dana održava se posljednja serija webinara kojima je cilj predstavljanje dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma u destinacijama na Mediteranu.

Webinari koji će se održati su sljedeći:

  1. Webinar Better in Winter promotional strategy of the Balearic Islandsodržat će se 29. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.

Promotivna kampanja “BOLJE U ZIMU” razvijena je s ciljem provedbe niza akcija za jačanje izvan turističke sezone. Ova promotivna strategija ima za cilj posjetiteljima otkriti najautentičnije i nepoznate aspekte Balearskih otoka: gastronomiju, baštinu, kulturu, prirodu, sport, zdravlje, umjetnost, pučke festivale, tradiciju, kupovinu itd. Gospođa Picornell, službenica AETIB-e, kroz ovaj će webinar prikazati postignute rezultate koji se mogu primijeniti i u drugim destinacijama.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

  1. Webinar „A model for Sustainable Tourism in the Coastal Areas of the Mediterranean – The case study of Naxos Island“ održat će se 30. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 12:00 sati.

Consume-Less model ima za cilj pridonijeti održivom upravljanju vodom, energijom i otpadom s posebnim naglaskom na smanjenje potrošnje vode i energije kao i prevenciju smanjenja stvaranja otpada u turističkom sektoru. Webinar će predstaviti strukturu modela kao i njegovu primjenu na otoku Naxos u Grčkoj od 2017. do 2020. godine.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

  1. Webinar „Sustainable Tourism Tax of the Balearic Islands“ održat će se 2. srpnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.

Kako nadoknaditi troškove zaštite okoliša koji su uključeni u određene aktivnosti koje narušavaju okoliš na otocima i kako poboljšati konkurentnost turističkog sektora održivim, odgovornim i visokokvalitetnim turizmom na području Mediterana? Porez na održivi turizam, koji provodi regionalna vlada na Balearskim otocima, porez je koji omogućuje s jedne strane prikupljanje resursa za poboljšanje održivosti i konkurentnosti destinacije, a s druge strane doprinosi sezonskom prilagođavanju tokova zahvaljujući popustima u izvan turističkoj sezoni. niskoj sezoni.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

  1. Webinar „Overtourism and post Covid. Why calculating carrying capacity is still crucial“ održat će se 3. srpnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.

Danas je više nego ikad važno promovirati MEDITERANSKI IDENTITET primjenom alternativnih turističkih strategija provedenih zajedničkom suradnjom javnih i privatnih dionika. ALTER ECO je projekt koji je testirao novi model kako unaprijediti lokalni održivi razvoj turizma. Tourism Sustainable Toolkit sastoji se od metodologije koja se lako može primijeniti u svim gradovima i mjestima, a koju podržava niz alata: web alat za izračunavanje kapaciteta nosivosti turističke destinacije koristeći linearnu metodu programiranja i međuregionalni portfelj učenja, zapravo to je otvorena online platforma koja uključuje 38 dobrih praksi iz lekcija naučenih tijekom čitavog procesa provedbe ALTER ECO projekta.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

  1. Webinar CIVITAS DESTINATIONS: The Shared Mobility Agency in touristic destinations“ održat će se 6. srpnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:40 sati.

CIVITAS DESTINATIONS je inicijativa financirana iz programa Obzor 2020. koja pomaže otočkim gradovima da se nose s novim turističkim trendovima i prilagode svoje mobilne sustave u skladu s tim. Projekt izgrađuje integrirani pristup u rješavanju mobilnosti i turizma, testirajući uravnotežene strategije kako bi se suočili sa sve većim izazovima ova dva rastuća sektora i kako bi se postigao održivi razvoj i bolja kvaliteta života. The Shared Use Mobility Agency – SUMA inovativni je koncept koji ima za cilj koordinirati javni prijevoz i usluge dijeljenja vožnje, budući da se tim dvjema uslugama upravlja kao alternativama više nego komplementarnim uslugama u malim i srednjim gradovima i prigradskim/ruralnim područjima.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

Detaljnije informacije o webinarima moguće je pronaći na službenoj stranici projekta WINTER MED i u prilogu maila.

Predviđeno trajanje svakog webinara je jedan sat, a službeni jezik webinara je engleski.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Institutu za poljoprivredu i turizam, koji je partner projekta WINTER MED, na sljedeće e-mail adrese: [email protected] (dr. sc. Kristina Brščić, lokalna koordinatorica projekta) ili [email protected] (Katarina Lovrečić).

Print Friendly, PDF & Email