NEWS
valfresco

Usluga i Odvodnja Poreč d.o.o. : Izmjena i dopuna Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

Print
15.12.2017. 19:32; Učitavanja: 501; Početna / Gospodarstvo / Usluga i Odvodnja Poreč d.o.o. : Izmjena i dopuna Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta

Uz suglasnost Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Sindikalne podružnice Usluga Poreč d.o.o. na Nadzornom odboru Društva jednoglasnom je odlukom donijeta Izmjena i dopuna Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Na sjednici Nadzornog odbora društva Odvodnja Poreč d.o.o. jednoglasno je donesena Izmjena i dopuna Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, na koji Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikalna podružnica Odvodnje Poreč d.o.o. nije imala primjedbi niti prijedloga.

Navedenim  izmjenama i dopunama Pravilnika povećan je koeficijent za 7 % isključivo za radna mjesta u operativi sa najnižim plaćama, što na godišnjoj razini podrazumijeva 5 % povećanje mase plaće za Uslugu Poreč d.o.o., te 5,8 % povećanje mase plaće za društvo Odvodnja Poreč d.o.o.

Ove je godine svim djelatnicima isplaćena prigodna nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna, dar za djecu u iznosu od 600,00 kuna te jubilarne nagrade ovisno o broju godina rada u Društvu.

Društva su u svojim planovima za 2018. godinu osigurala potrebna financijska sredstva da se svim radnicima dodijeli kvalitetna radna odjeća i obuća kako za ljetne tako i za zimske mjesece. Također, predviđena su sredstva nužna za ulaganje u sredstva rada te radne prostorije.

U cijelosti se poštuju i provode prava i obveze utvrđene važećim Kolektivnim ugovorima, pravovremeno se priznaju i isplaćuju materijalna prava, solidarne pomoći i otpremnine, te se sa radnicima koji u potpunosti ispunjavaju svoje  radne zadatke zaključuje ugovor na neodređeno vrijeme. Na dan 13.12.2017. godine Usluga Poreč d.o.o. broji 146 stalno zaposlenih radnika, te 11 radnika zaposleno na određeno vrijeme dok je u Odvodnji Poreč d.o.o. 38 stalno zaposlenih radnika, a 5 radnika na određeno vrijeme.

Društva kontinuirano poduzimaju potrebne radnje i procese kako bi se radnicima ukazalo na jasnu činjenicu da isti u bitnoj mjeri utječu na efikasnost i prepoznatljivost u cjelokupnom poslovanju. I u daljnjem će se radu pratiti potrebe radnika, te uz suradnju Sindikalne podružnice Usluge Poreč d.o.o. i Sindikalne podružnice Odvodnje Poreč d.o.o. , težiti što boljim uvjetima rada na svim nivoima i segmentima rada.

Odvodnja Poreč

 

 

Print Friendly, PDF & Email