NEWS
LUTRIJA T

U noćnim pohodima vandala uništena dječja igrala, klupe i suncobrani

2015-03-11_10h18_50
11.03.2015. 10:18; ; Početna / Crna kronika / U noćnim pohodima vandala uništena dječja igrala, klupe i suncobrani

Na meti vandala u nekoliko proteklih vikenda opet je bila gradska imovina, najviše na području Gradskog kupališta, tržnice i dječjeg igrališta u Novom naselju, gdje je učinjena veća materijalna šteta. Na području Gradskog kupališta zapaljena su dva koša za smeće s betonskim postoljem, od kojih je jedan završio u moru.

Osim toga, na kupalištu su u potpunosti oštećeni i veliki suncobrani, a uz tržnicu su nepoznati počinitelji u noći sa subote na nedjelju 1. ožujka slomili klupu.  Na dječjem su igralištu u Novom naselju vandali zapalili golove za igru, oštetili travu vozilima, te porazbijali klupice, čime je počinjena znatna financijska šteta.

Nedavno, početkom veljače, u subotnjoj su noći stradala i igrala na dječjem igralištu na Gradskom kupalištu, te staklo na informativnoj ploči Turističke zajednice.

Sve su štete prijavljene policiji. Sanacija i popravak uništene imovine plaćaju se iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča-Parenzo, a umjesto popravaka bilo bi naprednije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima. Stoga Grad upućuje apel građanima da sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju javnu imovinu prijave policiji ili komunalnim redarima.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email