NEWS
HALF – s

U nedjelju završio prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra

AgroTerra Istra 2022_unutarnji prostor
25.04.2022. 16:00; ; Početna / Gospodarstvo / U nedjelju završio prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra

Sinoć oko 17 sati zatvorio je vrata prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra 2022. koji se u Pazinu održao od petka, 22. do nedjelje, 24. travnja.

Kako je bio kišni početak u petak, tako je sajam završio pljuskom oko 17 sati te kao da je najavio odlazak izlagača i brojnih posjetitelja. Prva veća manifestacija u Istri prokazala je da su ljudi željni događaja, druženja i daljnjeg razvoja života te gospodarstva u svim smislima. Došli su podržati sajam sve generacije, od onih najmlađih koji su uz brm brm žudili da ih roditelji popnu na traktore, do onih koji su upravo zbog kiše i imali vremena doći pogledati što sve sajam nudi – naši poljoprivrednici. Ovo je sajam s ciljanom tematikom koja trenutno mislimo da svih interesira: kako proizvesti svoju hranu, kako proizvesti više poljoprivrednih proizvoda, kako što bolje plasirati, kako brendirati i nastupati na tržištima, ta i mnoga druga pitanja ovaj sajam je samo potaknuo jer to je prvi i tek je početak razvoja ove dragocjene priče.

„Želim se zahvaliti, prvo, našim izlagačima koji su nam dali povjerenje te odazvali se pozivu i učinili ovaj sajam pravim poljoprivrednim sajmom koji je Istri i široj regiji nedostajao. Hvala svima onima koji su podržali našu ideju, usmjeravali nas i predlagali koji su segmenti bitni ne bi li zadovoljili ovu specifičnu granu gospodarstva, zatim sve pojedince, institucije i trvtke koje su vjerovale u nas te bile ove godine partneri u pružanju podrške na idejni, logistički, programski te na druge načine. Moram se osvrnuti na podršku kolega i kolegica iz medija, svih koji su podržali ovu inicijativu jer zajedno smo ostvarili veliki odaziv posjetitelja što je u konačnici bitno za sve naše izlagače,“ naglasio je direktor sajma Marko Londero. Nastavio je u smjeru zahvala te se vratio svojem timu i podršci porodice koja je cijelo vrijeme stajala uz njega i ideju tvrtke Mars Eventi d.o.o.. „Noć smo proveli u demontaži odmah po zatvaranju vrata, danas smo već na terenu. Nije nam ništa teško kad znamo da smo odradili dobar posao. Reakcije su dobre i to me čini sretnim te sigurnim da je ovo trebalo Istri,“ zaključio je Londero.

Bilo je ovo doista tri dana bogatog programa u Pazinu. Velika podrška došla je i od Grada Pazina te su posjetitelji mogli uživati u predstavi za djecu, koncertu u Spomen domu, otvorenim trgovinama i ugostiteljskim objaktima prema radnom vremu prilagođenom sajmu te parkingu kojeg je bilo za sve željne dolaska na sajam. Grad je živio i osjećala se pozitivna atmosfera. Usprkos vremenskim promijenjivim prilikama, sve je nekako teklo u skladu s planovima i željama organizatora.  

U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta na oko 5.000 metara kvadratnih ukupne izložbene površine, okupilo se oko 100tinjak izlagača. Nudilo se tu poljoprivrednog alata, strojeva, traktora, automobila, cvijeća, sadnica, voća i povrća, suhomesnatih proizvoda, proizvoda od mlijeka, meda i proizvoda za pčelare, čajeva, … ma svega što ima veze s poljoprivredom na bilo koji način. Hvala još jednom svima koji su dali na bilo koji način podršku sajmu i omogućili da ideja postane stvarnost te Ministarstvu poljoprivrede, Istarskoj županiji i Gradu Pazinu kao i Obrtničkoj komori Istarske županije na podršci.

AgroTerra Istra nastavlja već danas na razvoju sajma i pripremi za 2023. godinu jer samo tako je ispravno graditi i stvarati jednu tako veliku manifestaciju. AgroTerra bit će mjesto okupljanja i razmjene informacija te poticanje poljoprivrede što je vrlo bitno, posebno u kriznim godinama koje su postale naša svakodnevica.

 

Print Friendly, PDF & Email