U nedjelju se na području Istre očekuje jaka i dugotrajna kiša – upozorenje !

DSCN2794
05.12.2020. 21:08; ; Početna / Obavijesti / U nedjelju se na području Istre očekuje jaka i dugotrajna kiša – upozorenje !

Prema vremenskoj prognozi za nedjelju je na području Sjevernog Jadrana  –  Istarske županije najavljena jaka i dugotrajna kiša.

Očekuje se kiša koja lokalno može biti vrlo obilnih količina uz jaki jugozapadni vjetar. Prema nekim prognozama za područje Poreča predviđeno je oko 50 lit. kiše na m2.

Stožer civilne zaštite Istarske županije, gradski, općinski stožeri, službe i komunalna poduzeća Istarske županije spremna su za moguće intervencije na spašavanju ljudi, životinja i imovine.

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva građane na  dodatan oprez radi mogućih velikih količina padalina, mogućnosti poplava koje mogu ugroziti imovinu i ljudske živote.

Savjetuje se građanima:

  • pogotovo u predjelima gdje se skupljaju velike količine vode da poduzmu radnje u okviru mogućnosti kako bi zaštitili stambene i gospodarske objekte od prodora vode,
  • da se ne kreću prometnicama bez osobite potrebe za vrijeme nevrijemena,
  • da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje se zadržava voda, iznad šahtova za vodu, ispod stabala i na nedozvoljenim mjestima,
  • da vlasnici plovila dodatno provjere vezove svojih plovila,
  • da prate obavijesti putem radija i elektronskih medija
  • da o mogućim zapažanjima i informacijama o opasnosti obavijeste nadležne službe na brojeve telefona Centar 112, Vatrogasci – 193, Policija – 192 i Hitna medicinska pomoć – 194

Količina padalina prema ALADIN.si modelu za Istru

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email